Νέα Στύρα - Στύρα : Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και Σκουπιδότοπος

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου και δεν έλειψαν οι δηλώσεις και οι κινήσεις για την επισήμανση ότι το περιβάλλον είναι η ζωή μας.
Στα Νέα Στύρα το Τοπικό Συμβούλιο για δεύτερη συνεχή χρονιά πήρε την πρωτοβουλία για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών που έγινε με αρκετή συμμετοχή του κόσμου. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία !!!
Δυστυχώς όμως για δεύτερη συνεχή χρονιά προφανώς τα Τοπικά Συμβούλια Νέων Στύρων και Στύρων δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί τον αυθαίρετο σκουπιδότοπο που διαμορφώνεται σε περιοχή δεξιά μεταξύ Στύρων και Νέων Στύρων πάνω από τη Λεύκα.  
Η περιοχή "τόχει τούμπανο" και κάποιοι "κρυφό καμάρι" αφού σε επικλινές κτήμα κάποιας θείας δημοτικού "παράγοντα" όπως λέγεται, αποτίθενται τεράστιες ποσότητες μπάζων και άλλων πραγμάτων και κάποιο χωματουργικό μηχάνημα (που δεν πληρώνεται βέβαια από τον ιδιοκτήτη του κτήματος) τα διαστρώνει ώστε η πλαγιά να γίνει πλατεία και το κτήμα να γίνει "ταψί". Βρήκαν κάποιοι τον τρόπο τι να κάνουν με όσα δεν ξέρουν πού να τα πάνε, δηλαδή τα "χοντρά" ογκώδη αντικείμενα και να το παίξουν αστέρια της καθαριότητας !!!
Ενα περιβαλλοντικό αίσχος που όχι μόνο προσβάλλει κάθε έννοια ανάπτυξης και τουρισμού στην ωραιότερη περιοχή των Νέων Στύρων αλλά και διώκεται ποινικά. 
Εχουν υπόψη τους τι ευθύνες έχουν γι' αυτό όσοι το κάνουν; Ξέρουν επίσης τι ευθύνες έχουν όσοι οφείλουν να το σταματήσουν και δεν το κάνουν; 
Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους. Τα υπόλοιπα είναι θέμα των Τοπικών Συμβουλίων Νέων Στύρων  και Στύρων και της αντιδημάρχου Στύρων Παγώνας Τζαβάρα να βρουν ποιός το κάνει και να πράξουν αναλόγως.
Κι αν στεναχωρηθούν με το ποιός το κάνει ε..... έτσι είναι η αυτοδιοίκηση. Εχει καθημερινές συγκρούσεις !!! 

Μετά τα αυθαίρετα γεφύρια εντός ρεμάτων και οι νέοι σκουπιδότοποι !!!

Εκεί που πρώτα ήταν πλαγιά τώρα είναι μια ελεεινή αλάνα

Εμφανής η αλλαγή του τοπίου

Λεπτομέρεια από τον "περιβαλλοντικό" πίνακα

Τα πρανή και η μπαζοποίησή τους

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Αφιέρωμα 2 στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
των Νέων Στύρων
Αφιέρωμα 3 στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
των Νέων Στύρων
  
Εμφανή τα ίχνη της διάστρωσης

Εμφανή τα ίχνη της διάστρωσης σκουπιδιών, μπάζων κλπ


Στο βάθος τα ωραία Στύρα






  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"