Να μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας !

Διάβασα στην Karystia Press ότι στον Απολογισμό Δημάρχου στις 9 Ιουλίου η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για την αδράνειά της που είχε σαν συνέπεια την ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Νέων Στύρων από το Συμβούλιο Επικρατείας.
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα και μου επιβεβαίωσαν δημοτικοί σύμβουλοι η δημοτική αρχή απάντησε ότι "φταίνε ο Λέκας και η Μούτσου" που δεν τους ενημέρωσαν για το θέμα.
Εγώ λέω καλύτερα να πάρουν έναν παπά να τους διαβάσει καμμιά ευχή για τη βασκανία γιατί μάλλον θα τους έχουνε ματιάσει !!!
Ερωτώ :
1. Αφού η αντιδήμαρχος Στύρων Παγώνα Τζαβάρα ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στυρέων το 2006 και στενή συνεργάτης του τότε δημάρχου κ. Λέκα και επί των ημερών της διορίστηκε ο δικηγόρος κ. Χαϊνταρλής για την εκπροσώπηση του Δήμου στο Συμβούλιο Επικρατείας γιατί λησμόνησε να ενημερώσει τον δήμαρχο Καρύστου για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Είναι δυνατόν ένας Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου να αγνοεί ότι υπήρξε προσφυγή πολιτών στο Συμβούλιο Επικρατείας για το σοβαρότερο ζήτημα και έργο της περιοχής;
2. Δύο πρώην αντιδήμαρχοι του Δήμου Στυρέων είναι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης σήμερα, η Μαρία Τσαπέπα και ο Γιάννης Νικολής. Ερωτήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι και αξιοποιήθηκε η εμπειρία τους ως αντιδημάρχων; 
3. Δεν ενημερώθηκε ο Δήμαρχος από εμένα προσωπικά κατά την επίσκεψή του στο γραφείο μου ως νεοεκλεγείς στις 16 Δεκεμβρίου 2010 ότι όλες οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις τηρούνται σε φάκελο υπ' ευθύνη της μηχανικού κ. Ξανθοπούλου; Αναζητήθηκε εγκαίρως ο φάκελος αυτός; 
Πέρα όμως απ' αυτά γιατί ισχυρίζονται ότι εγώ δεν τους ενημέρωσα ως πρώην δήμαρχος όταν :
1. Στις 30 Ιανουαρίου 2011 παρουσιάστηκα χωρίς να προσκληθώ στο δημοτικό συμβούλιο που γινόταν στα Στύρα και όπου, παρά τα όσα προσπάθησαν να πουν κάποιοι εμπαθείς δημοτικοί σύμβουλοι, κατέθεσα υπόμνημα στο προεδρείο και ζήτησα δημοσίως να με καλέσουν "να αναγνωρίσω τις οφειλές του δήμου Στυρέων και να ενημερώσω για κάθε περίπτωση που θα μου ζητηθεί". Αυτό το θυμούνται όλοι. Δυστυχώς δεν με κάλεσαν ποτέ.
2.  Οταν ζητήθηκε επίμονα από τη δημοτική σύμβουλο κ. Τούρλα πριν λίγους μήνες από τον δήμαρχο να βεβαιώσει αν με κάλεσε να τον ενημερώσω για διάφορα θέματα εκείνος δεν απάντησε : "Δεν θέλω να βλέπω τα μούτρα της στο δημαρχείο μου"; Δυστυχώς δεν με κάλεσε ποτέ.
3. Οταν ζήτησα τηλεφωνικά αρκετές φορές στον ενάμιση χρόνο που πέρασε -με προσωπική μου πρωτοβουλία - και από τον διευθυντή του δήμου κ. Παλαμίδη να ενημερώσω τη δημοτική αρχή για τις εκκρεμότητες τι απέγινε; Δυστυχώς τίποτα και όχι με ευθύνη βεβαίως του κ. Παλαμίδη.
Δεν χρειάζεται να πούμε άλλα προς το παρόν. 
Σε οποιοδήποτε κάλεσμα του Δήμου θα προσέτρεχα να δώσω την όποια αναγκαία ενημέρωση. Αν βέβαια περίμεναν να με δουν στα σκαλιά του δημαρχείου Καρύστου να κλαίω και να οδύρομαι που δεν με κάλεσαν ποτέ τότε μάλλον θα έπρεπε να περιμένουν πολύ.
Αντίστοιχα εγώ παρά την γνωστή δικαστική διαμάχη μου με τον κ. Λέκα σήκωνα, ως δήμαρχος, το τηλέφωνο και τον ρωτούσα για τα πάντα που δεν γνώριζα, χωρίς ποτέ να διστάσω. Κι εκείνος -προς τιμή του- δεν αρνήθηκε ποτέ τη βοήθειά του. Αυτού του είδους τον πολιτικό πολιτισμό απαιτούσαν τα θέματα του τόπου μας. 
Η παροιμία "το γινάτι βγάζει μάτι" ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της ακύρωσης του Γ.Π.Σ. των Νέων Στύρων από το ΣτΕ όπου η δημοτική αρχή δεν παρέστη καν. Το γινάτι όμως δεν μπορεί ποτέ να είναι γνώμονας της πολιτικής απέναντι στον τόπο. Οποιος δεν γνωρίζει ρωτάει και ενημερώνεται με κάθε τρόπο.  
Η διαχείρηση τέτοιων κρίσιμων θεμάτων θέλει νηφαλιότητα, ψυχραιμία και συνεργασίες. 
Εν κατακλείδι, ας μην ψάχνουν σήμερα εξιλαστήρια θύματα των δικών τους επιλογών όσοι αντιμετώπισαν εξαρχής τον Δήμο Στυρέων ως "μίασμα".    
Είπαμε, "όποιος μηδενίζει αναγκάζεται να ξεκινήσει από το μηδέν" !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"