Κυριακή γιορτή και σχόλη και κατσικάκι στουραϊτικο

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, αυτή τη συνταγή μην τη χάσετε με τίποτα !!!
Φυσικά από τις Γεύσεις της Εύβοιας 
Η κ. Γιώτα Αλούκου από τα Στύρα προτείνει για σήμερα ...

Κυριακάτικο κοκκινιστό με κατσικάκι στουραϊτικο και χοντρό μακαρόνι !!!



Υλικά:
1 ½ κιλό κρέας της αρεσκείας σας (με κατσικάκι στουραϊτικο γίνεται τέλειο)
½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αν θέλετε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
1 ½ ποτήρι νερό (και όσο χρειαστεί)
Αλάτι, πιπέρι
λίγη κανέλλα τριμμένη
500 γρ. μακαρόνια χοντρά
Τριμμένο κεφαλοτύρι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Ροδίζετε καλά στο ελαιόλαδο (μαζί με το κρεμμύδι) το κρέας απο τις δυο πλευρές. Ρίχνετε τα ντοματάκια, τον πελτέ ντομάτας, την κανέλα, το νερό, αλάτι και πιπέρι, και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 - 1 ½ ώρα περίπου, ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα (όσο βράζει το κρέας, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται). Όταν το κρέας είναι έτοιμο το βγάζετε από τη κατσαρόλα. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό τόσο που να κρατάνε. Τα σουρώνετε, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με την σάλτσα, τα ανακατεύετε και τα μεταφέρετε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίζετε με τριμμένο κεφαλοτύρι και σερβίρετε τις μερίδες κρέατος απο πάνω.

Καλή Επιτυχία...

Καλή Κυριακή σε όλους !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"