Ανώνυμα και ΕΠΩΝΥΜΑ

Η κυρία Σοφία Κόλλια έγραψε στο Ιστολόγιό της σχολιάζοντας την επικαιρότητα σχετικά με την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου    http://sofiascomments.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7889.html?showComment =1362017863341#c1437784412045225324
Κάποιος σχολίασε ανώνυμα κάτω από την ανάρτηση της κ. Κόλλια ως εξής :
(Μεταφέρω αυτούσιο)
Ανώνυμος27 Φεβρουαρίου 2013 - 7:12 μ.μ.
Εάν συγκρίνεις δήμο Θεσσαλονίκης με πρώην δήμο Στυραίων, ο Παπαγεωργόπουλος είναι άγγελος μπροστά σε αυτά που έχει κάνει η φίλη σου η Μούτσου.
Παρότι το σχόλιο αυτό είναι ανώνυμο θεώρησα ότι έπρεπε να απαντήσω γιατί υπάρχει τόσο μίσος και πολιτική εμπάθεια μέσα σ' αυτή τη 1,5 γραμμή, τόση προκλητική και ξεδιάντροπη αθλιότητα που δεν μπορεί να μένει αναπάντητη. Απάντησα λοιπόν στον σχολιασμό αυτό επώνυμα και το μεταφέρω και εδώ ως εξής :
Σοφία Μούτσου28 Φεβρουαρίου 2013 - 4:17 π.μ.
Αγαπητέ ανώνυμε,
Αυτό με την τόση εμπάθεια, το τόσο μίσος και την τόση λύσσα να το κοιτάξεις σε κανένα καλό γιατρό !!!
Να γιατί -όσο και να θέλει κάποιος- δεν μπορεί να σε πάρει στα σοβαρά :
1. Συγκρίνεις το Δήμο Θεσσαλονίκης που είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό δήμος της Ελλάδας μετά τον Δήμο Αθηναίων και έχει μόνιμο πληθυσμό 322.240 (απογραφή 2011) με τον δήμο Στυρέων που έχει συνολικό πληθυσμό 3.346 κατοίκους.Ο Δήμος Στυρέων είναι το 1/100 (ένα εκατοστό) σε πληθυσμό του δήμου Θεσσαλονίκης, επομένως έχει αντίστοιχα το 1/100 του προϋπολογισμού του δήμου αυτού.
2. Συγκρίνεις επίσης έναν πρώην δήμαρχο επί 12 χρόνια στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας με μένα που έκανα μόλις 4 χρόνια εκ των οποίων ο ένας χρόνος πέρασε με τεράστια προβλήματα από τις φωτιές του 2007.
Αυτά λοιπόν τα δύο απλά στοιχεία δείχνουν πόσο βολεύουν τα αφεντικά σου να ισχυρίζονται όσα ισχυρίζονται τόσο καιρό για να ξεπλένουν δικές τους αμαρτίες επί πολλές τετραετίες και σοβαρότερες υποθέσεις που καταγγέλθηκαν και έφτασαν μέχρι τη Βουλή χωρίς ποτέ να ελεχθούν.
Για να ελέγχξουμε τους ατομικούς και οικογενειακούς λογαριασμούς όσων διετέλεσαν δήμαρχοι τα τελευταία 20 χρόνια λοιπόν...
Ας ελεγχθούμε όλοι -ανεξαιρέτως- από το ΣΔΟΕ, εξονυχιστικά μέχρι 18ης γενεάς να δούμε πόσα "έβγαλε" ο καθένας!!!
Δεν θα πώ τη λέξη ΝΤΡΟΠΗ γιατί δεν την ξέρεις...
Εύχομαι να είχες -εσύ και τα αφεντικά σου - το 1/10 από το φιλότιμο και το όραμα για τον τόπο που θα έπρεπε να είχατε!!!
Τότε δεν θα είχαμε συζητήσεις στα κρυφά με τους ανεμογεννητριάδες και όλα τα υπόλοιπα "επενδυτικά" λαμόγια.
Αστο μην το κουράζεις...
Σας καταλάβανε όλοι πλέον!!!
Επώνυμα
Σοφία Μούτσου

Οσοι με ξέρουν γνωρίζουν πολύ καλά ξέρουν ότι δεν μασάω τα λόγια μου και μέχρι σήμερα το κεφάλι μου δεν το έσκυψα ποτέ σε κανενός είδους συμφέροντα. Η αντιπάθεια κάποιων κύκλων οφείλεται στο ότι ως δήμαρχος δεν θέλησα να κάνω χατήρια. Είναι γνωστή η θέση που έπαιρνα επί χρόνια για ΑΠΕ και λοιπά σενάρια στην περιοχή μας.
Πέρα απ' αυτό εγώ δεν στήριξα τη δημαρχία μου ούτε στον ξάδερφο, ούτε στον ανηψιό, ούτε σε άλλα συγγενολόγια και κυκλώματα...
Βγήκα χωρίς πλάτες και χωρίς σόγια, απλά με κάποιους ανθρώπους που πίστεψαν σε μια αλλαγή. Αλλοι απ' αυτούς συνέχισαν μέχρι το τέλος, άλλοι πήραν άλλο δρόμο. Κι όσοι πήραν άλλο δρόμο σήμερα, είμαι βέβαιη, ότι αντιλαμβάνονται πλέον τα πράγματα καθαρά βλέποντας την υποβάθμιση στην οποία έχει περιπέσει η περιοχή των Στύρων συνολικά.
Στο πρώην Δήμο Στυρέων μπορεί να έγιναν και λάθη, υπήρξαν και ελλείψεις όπως παντού σ' αυτή την παρατημένη από το κράτος Αυτοδιοίκηση.
Εγιναν όμως και πολύ σημαντικά πράγματα για πρώτη φορά στην Καρυστία που έδωσαν το προβάδισμα και την προβολή στον δήμο Στυρέων που κανένας άλλος δήμος στην περιοχή μας δεν είχε και δεν έχει μέχρι σήμερα. Αυτό αποδεικνύεται από πλήθος στοιχείων που δεν μπορεί να διαψεύσει κανείς γιατί είναι έγγραφα και ντοκουμέντα.
Παραδόσαμε στο νέο καλλικρατικό δήμο μια υποδομή σε οχήματα, μηχανήματα εργασίας, εξοπλισμό και κτίρια εξοπλισμένα και ανακαινισμένα που κανένας άλλος δήμος δεν διέθετε και που σήμερα διευκολύνουν κατά πολύ την καθημερινότητα του νέου δήμου. Παραδόσαμε εγκεκριμένες μελέτες για μικρά και μεγάλα έργα έτοιμα για δημοπράτηση που κανένας δήμος δεν διέθετε. Ποια χρήση γίνεται σήμερα σε όλα αυτά δεν είναι δική μου ευθύνη. Παραδόσαμε στο νέο δήμο υποδομές που εμείς δεν βρήκαμε από τους προκατόχους μας. Ξεπληρώσαμε επίσης και τις οφειλές των προηγουμένων μας από δικούς μας πόρους και κανένα νέο δάνειο δεν συνήφθη. Αυτά έγιναν στη δική μου τετραετία.

Μια τετραετία ήταν η δική μου στο κάτω κάτω της γραφής ... μακάρι να υπήρχε μεγαλύτερη εμπειρία για να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις .... !!! Το πώς θα συμπεριφέρονταν αργότερα κάποιοι, σε διοικητικό ή προσωπικό επίπεδο, δεν θα μπορούσα να το μαντέψω, άλλωστε οι άνθρωποι έχουν ο καθένας τη δική του ψυχοσύνθεση και συμπεριφορά.
Η δική μου τετραετία πέρασε με τεράστια προβλήματα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 που έκαψαν 100.000 στρέμματα του δήμου. Μια βιβλική καταστροφή που δεν έζησε κανένας γείτονάς μας. Και κανένας γείτονάς μας δεν μας βοήθησε σε τίποτα όταν είχαμε τεράστιες ανάγκες με κατεστραμμένα δίκτυα ύδρευσης, με διαλυμένες όλες τις υποδομές μας από τη φωτιά. Οταν χρειαζόμασταν ακόμα και ένα ποτήρι νερό δεν προθυμοποιήθηκαν να μας το προσφέρουν. 
Ολα τα χρήματα των επιχορηγήσεων για τον πυρόπληκτο δήμο δόθηκαν (μέσω έργων ή υπηρεσιών) σε έναν ευρύτατο κύκλο επαγγελματιών της περιοχής μας, χωρίς διακρίσεις, και μόνο όποιος δεν ήθελε να συμμετάσχει εξαιρέθηκε. Οτι κάναμε το κάναμε με τις δικές μας δυνάμεις και τις δικές μας υπεράνθρωπες προσπάθειες. Και παρά τα τεράστια προβλήματα αυξήσαμε την περιουσία του δήμου μας ακόμα και με αγορά ακινήτου, με οχήματα, με υποδομές υψηλού επιπέδου. Ας κατέβουν λοιπόν από τα αυτοκίνητα του πρώην δήμου Στυρέων μερικοί κι ας πάνε με τα πόδια ...μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ας κατέβουν από τις καρέκλες μας που μέχρι τα Καλύβια τις μετέφεραν.......
Οι πατριώτες μου σήμερα ας πίνουν νεράκι από τα νέα δίκτυα ύδρευσης που κάναμε εμείς σε Στύρα και Νέα Στύρα, ας απολαμβάνουν το νερό της Αφαλάτωσης Αλμυροποτάμου, ας απολαμβάνουν τα ανακαινισμένα πέτρινα δημοτικά κτίρια, ας καμαρώνουν τη Μεγάλη Βρύση στα Στύρα, ας πορεύονται στο δρόμο της παράδοσης που ανοίξαμε με το Χορευτικό μας και την παρουσία μας σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, ας παίζουν τα παιδιά στις νέες Παιδικές Χαρές Αλμυροποτάμου και Νέων Στύρων, ας μην ξαναζήσουν τον εφιάλτη της φωτιάς χάρη στον μοναδικό εξοπλισμό πυρασφάλειας που αφήσαμε, ας χαίρονται την ασφάλεια που προσφέρουν τα αντιπλημμυρικά έργα σε όλο το δήμο, ας διεκδικήσουν την εφαρμογή των μελετών μας και τόσων άλλων που αφήσαμε..... Είμαι ευτυχής για όσα καταφέραμε σε 4 δύσκολα χρόνια !!! Εργο των επομένων είναι όσα βρήκαν να τα αξιοποιήσουν και να τα αυξήσουν, αν μπορούν......


Πέρα όμως από αυτά που σχολίασα στο Ιστολόγιο της κυρίας Κόλλια και για να μη λέμε πολλά λόγια γιατί ο κόσμος τα βαριέται θα ήθελα να καταθέσω ως πρόταση επίσημα να ανοίξουμε όλοι επιτέλους τους ατομικούς και οικογενειακούς μας τραπεζικούς λογαριασμούς και να ελεγχθούμε όλοι εις βάθος από το ΣΔΟΕ για να δούμε ποιοί ήμασταν όταν μπήκαμε στην Αυτοδιοίκηση και ποιοί είμαστε σήμερα, εμείς και τα παιδιά μας και οι λοιποί συγγενείς μας.
Να ελεγχθούμε και να αποδειχθεί τι έχουμε, τι δεν έχουμε, τι πουλήσαμε, τι αγοράσαμε, πώς προικίσαμε τα παιδιά μας, τι κρύψαμε, τι φανερώσαμε, να φανεί όλη η αλήθεια επιτέλους.
Να δούμε ποιος νοικιάζει χωράφια σε εταιρείες αιολικών πάρκων, ποιος έχει μετοχές, και ότι άλλο και ποιός δεν έχει τίποτα απ' αυτά.
Να δούμε ποιανού τα παιδιά είναι άνεργα την τελευταία πενταετία και που εργάστηκαν και με ποιες γνωριμίες τα παιδιά κάποιων άλλων.
Να δούμε τι περιουσιακά στοιχεία είχε ο καθένας μας από τους γονείς του και τι έκανε μόνος του μετά από τη δημαρχία και αν έκανε. Να δούμε ποιος μπήκε στην Αυτοδιοίκηση πλούσιος και βγήκε φτωχός και ποιός μπήκε "ξεβράκωτος" και βγήκε με μεταξωτά βρακιά.

Αντε γιατί...δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Δεν έχουμε ούτε την ίδια παιδεία, ούτε την ίδια μόρφωση, ούτε την ίδια αγωγή, ούτε την ίδια προέλευση, ούτε τους ίδιους στόχους. 

Αντε γιατί μερικοί μερικοί το παραχέ@@νε !!!!!!!

Σχόλια

  1. Εμείς αυτό που γνωρίζουμε για σάς πάντως και το γνωρίζουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ είναι οτι απο κάθε μετερίζι υπηρετείτε τον τόπο σας και την πατρίδα σας και είστε παράδειγμα προς μίμηση.
    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ.
      Και θα συνεχίσω να το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"