Για το Υπουργείο Παιδείας υπάρχουν ακόμα Kοινότητες και Νομαρχίες στην Ελλάδα


Δεν έχει φτάσει στο Υπουργείο Παιδείας ο Καλλικράτης όπως φαίνεται αφού τα σχολικά βιβλία  αναφέρουν ότι σήμερα η χώρα διαιρείται ακόμα σε Νομαρχίες, Δήμους και Κοινότητες και ισχύει το διοικητικό σύστημα "Καποδίστριας" !!!!
Αυτό το αίσχος όσο παράλογο κι αν ακούγεται είναι ΑΛΗΘΕΙΑ !!!

Το περίφημο βιβλίο της Γ' Γυμνασίου
Τα σχολικά βιβλία της Γ' Γυμνασίου (και της ΣΤ' Δημοτικού) στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής που έχουν εκδοθεί το 2012 και διδάσκονται αυτή τη στιγμή στα σχολεία λένε αυτό ακριβώς : Σήμερα στη χώρα μας εφαρμόζεται το διοικητικό σύστημα "Καποδίστριας" και ότι υπάρχει ο Α' Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή οι Δήμοι και Κοινότητες και ο Β' Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή οι Νομαρχίες

Το οπισθόφυλλο όπου αναγράφεται ότι το βιβλίο εκδόθηκε το 2012

Εισαγωγή - ενημέρωση του μαθητή όπου τον παραπέμπει και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών
και την ΚΕΔΚΕ που έχει καταργηθεί πλέον  !!!

Δήμοι - Κοινότητες και Νομαρχίες !!!!

Στην Ελλάδα σήμερα ισχύει το σύστημα Καποδίστριας !!!

Η συντακτική και επιστημονική ομάδα που ...
κανένας δεν φρόντισε να αλλάξει τις αντίστοιχες σελίδες του βιβλίου....

Στο τέλος ρωτάμε και τον μαθητή αν το εμπέδωσε καλά το μάθημα.....!!! 
Δηλαδή τα Ελληνόπουλα σε 2 βασικές τάξεις, στην ΣΤ' Δημοτικού και στην Γ' Γυμνασίου όπου υποχρεωτικά μαθαίνουν πώς διοικείται η χώρα μας και έρχονται σε επαφή με τους φορείς της αυτοδιοίκησης μαθαίνουν στην ουσία όχι λάθη αλλά ΨΕΜΜΑΤΑ. Μαθαίνουν άλλα αντ' άλλων με ευθύνη του ίδιου μας του κράτους και του αρμόδιου Υπουργείου. 
Μετά αναρωτιόμαστε τι μαθαίνει η νεολαία !!!
Υπενθυμίζω ότι σήμερα η χώρα μας διοικείται με το σύστημα "Καλλικράτης" που αντικατέστησε το σύστημα "Καποδίστριας" με τον νόμο 3852 του 2010 και με αυτό το σύστημα διεξήχθησαν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2010 και η χώρα μας χωρίζεται σε Δήμους και Περιφέρειες.
Δυστυχώς όμως η νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης, δηλαδή ο νόμος 3852/2010, με τον οποίο μεταρρυθμίστηκε η διοικητική διαίρεση της Ελλάδας από 1ης Ιανουαρίου 2011 ΔΕΝ έχει φτάσει στο Υπουργείο Παιδείας και στα σχολικά βιβλία και όπως διαπιστώνεται κανένας αρμόδιος ούτε είδε, ούτε πρόσεξε αυτή την παγκόσμια πρωτοτυπία !!! 
Το πιο εξωφρενικό όμως απ' όλα είναι ότι τα σχολικά βιβλία αυτά εκδόθηκαν το 2012, δηλαδή αφού είχε ήδη εφαρμοστεί ο νέος νόμος, και μάλιστα τυπώθηκαν με κοινοτικά κονδύλια και ελέχθηκαν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, από ομάδες επιστημόνων, πέρασαν εγκρίσεις επί εγκρίσεων και διάφορους ανευθυνουπεύθυνους φορείς και κατέληξαν να παρέχουν ψευδείς, πλαστές και ανυπόστατες γνώσεις στα ταλαίπωρα Ελληνόπουλα που διδάσκονται ότι η Ελλάδα διοικείται το 2013 με το ....προηγούμενο διοικητικό σύστημα που έχει καταργηθεί και ότι λειτουργούν δομές που έχουν ακυρωθεί με νόμο του κράτους.
Πέρα όμως από αυτές τις γελοιότητες, γιατί μόνο έτσι μπορώ να τις χαρακτηρίσω, υπάρχει και το κερασάκι στην τούρτα ...Στα σχολικά βιβλία αυτά, μετά τα συγκεκριμένα κεφάλαια, υπάρχουν και εργασίες στις οποίες οι μαθητές καλούνται να μιλήσουν για ....Κοινότητες, Νομαρχίες και ....το σύστημα Καποδίστριας για να δει ο εκπαιδευτικός αν "εμπέδωσαν" καλά ότι τους σερβίρει το σεβαστόν Υπουργείο Παιδείας !!!!
Το πράγμα είναι εξωφρενικό, παράλογο, γελοίο, θλιβερό και προκύπτουν σοβαρότατα ερωτηματικά για το πώς ελέγχονται τα σχολικά βιβλία, για το ποιός τελικά είναι υπεύθυνος και πόσο ενημερώνονται οι συγγραφείς για τις εξελίξεις, για το πώς δίνονται οι αναθέσεις στη συγγραφή των σχολικών βιβλίων, και εν πάσει περιπτώσει πώς γίνονται οι ανατυπώσεις της ύλης όταν μάλιστα πρόκειται για τέτοια σοβαρά ζητήματα θεσμών και λειτουργίας του κράτους.
Είναι περιττό να σχολιάσουμε άλλο. Το βιβλίο της Γ' Γυμνασίου μιλάει από μόνο του.
Προσωπικά έστειλα ήδη επιστολή στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας και του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης να διορθωθούν τα βιβλία και όποιος έχει την ευθύνη ας την αναλάβει για  να διορθωθούν αμέσως αυτά τα τραγικά λάθη και ανακρίβειες στην παρεχόμενη εκπαίδευση των παιδιών.
Και μην πει κανείς ότι δεν προλαβαίνει να ανατυπώσει τα βιβλία μέχρι τον Σεπτέμβρη. Μια χαρά προλαβαίνει ο κύριος Υπουργός Παιδείας να στείλει εγκύκλιο στα Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας με οδηγίες για την διδασκαλία των συγκεκριμένων κεφαλαίων στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής. 
Αλλιώς ας μας φτύνουν να μη μας ματιάσουν όλοι οι άλλοι λαοί κάνοντας χάζι για το πώς κατάντησε η χώρα που γέννησε το Λόγο, τον Ορθολογισμό και τη Δημοκρατία να μην μπορεί σήμερα να διδάξει στα παιδάκια τι διοικητικό σύστημα εφαρμόζει......

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"