Να ενισχυθεί άμεσα ο πυροσβεστικός εξοπλισμός των Εθελοντών Στύρων


Για τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Στύρων δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Η καίρια παρέμβασή τους στις πυρκαγιές και στις διασώσεις αλλά και γενικότερα τους έχουν κατατάξει μεταξύ των πλέον οργανωμένων και επιτυχημένων ομάδων στον τομέα της πυρόσβεσης, πυρασφάλειας και προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Διαβάζουμε στο σημερινό τους δελτίο για την πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στον Πολυπόταμο :
"Φωτιά εκδηλώθηκε την Κυριακή 11/08/2013 στις 10:50πμ στην περιοχή του Πολυπόταμου στην κοινότητα Στύρων. Αμέσως στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν τα τρία πυροσβεστικά οχήματα του Συλλόγου με δύναμη 18 ανδρών. Σε πολύ σύντομο χρόνο έφθασαν και 6 οχήματα της Π.Υ από την Κάρυστο το Αλιβέρι και τη Χαλκίδα.
Κύριο μέλημα του Συλλόγου μας ήταν να κρατηθεί η πυρκαγιά ώστε να μην περάσει τον κεντρικό δρόμο και ανοίξει το μέτωπο μέχρι να έρθουν οι δυνάμεις της Π.Υ.
Το καταφέραμε με πολύ κόπο και αγώνα γιατί έπνεαν ισχυροί άνεμοι.
Με την γρήγορη και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την συνδρομή ενός ελικοπτέρου Ericsson η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.
Στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για ασφάλεια.
Έκαψε 70 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης.

Υ.Γ. Στην μάχη όμως υπάρχουν και απώλειες. Το όχημα ΣΤΥΡΑ 33 υπέστη ρήγμα στην αντλία πυρόσβεσης και τέθηκε εκτός υπηρεσίας…….."

Μετά το δελτίο αυτό και με δεδομένη την αναγκαιότητα πυρασφάλειας από τους καθημερινούς πλέον κινδύνους που όλοι ζούμε στην περιοχή Στυρέων θεωρώ ότι πρέπει να καταθέσω την παρούσα πρόταση




Σαν πρώην δήμαρχος Στυρέων και γνωρίζοντας τον πυροσβεστικό εξοπλισμό του δήμου Στυρέων που παρέλαβε ο σημερινός δήμος Καρύστου προτείνω - καθώς βρισκόμαστε εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου και οι κίνδυνοι της φωτιάς είναι καθημερινοί - να δοθεί άμεσα από τον δήμο Καρύστου στους Εθελοντές το όχημα KHI 8852 ΤΟΥΟΤΑ 4X4 ημιφορτηγό 2.000 cc με καρότσα, χρώματος μπλε, με τα διακριτικά "ΑΓΑΠΗ CARITAS" το οποίο ήταν δωρεά της Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδος προς τον πυρόπληκτο δήμο Στυρέων. Για το όχημα αυτό ο Δήμος Στυρέων αγόρασε πλήρη και ειδική παραγγελία πυροσβεστική υπερκατασκευή αξίας 15.000 ευρώ η οποία πλέον έχει αφαιρεθεί από το όχημα και προφανώς φυλάσσεται στην αποθήκη του Δήμου στα Στύρα. 
Το όχημα αυτό έχει μεγάλες δυνατότητες πυρόσβεσης και καλό εξοπλισμό συνεπώς εφόσον δημιουργήθηκε πρόβλημα στο άλλα όχημα των Εθελοντών πρέπει να μπει και Η ΑΓΑΠΗ εξοπλισμένη πλήρως στη μάχη της πυρκαγιάς διότι αυτός είναι ο ρόλος της κατά τη θερινή περίοδο.
Προσωπικά πιστεύω ότι ακόμα κι αν δεν υπήρχε τεχνικό πρόβλημα στα οχήματα των Εθελοντών Η ΑΓΑΠΗ που όλοι μας γνωρίζουμε τουλάχιστον τη θερινή περίοδο πρέπει να παραδίδεται από τον δήμο Καρύστου στους Εθελοντές και να μη χρησιμοποιείται σε άλλους σκοπούς όπου μπορούν να εξυπηρετήσουν τα άλλα οχήματα του δήμου Στυρέων (Τζιπ Toyota, ημιφορτηγό επιβατηγό κλπ). 
Από το 2008 οπότε δωρήθηκε στον δήμο Στυρέων μέχρι και το 2010 πάντοτε το όχημα αυτό κατά την αντιπυρική περίοδο έφερε την πυροσβεστική υπερκατασκευή και συμμετείχε στην πυρασφάλεια του δήμου, έχοντας πάντα σε περιπολίες υπαλλήλους του δήμου που βρίσκονται σε επιφυλακή τις επικίνδυνες μέρες......


Σχόλια

  1. Σοφία μου, ειλικρινά εύχομαι να ακουστεί η φωνή σου...
    Καίγεται και η ψυχή μου μαζί όσο βλέπω τις φριχτές εικόνες της φωτιάς...

    Σε φιλώ από την Αμάρυνθο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"