Κάτσε καλάααα


Κάτσε καλά κυρία πρόεδρέ μου κι άσε τα ειρωνικά σχόλια διότι ο πολύ στενός κύκλος των αυλοκολάκων που κινείσαι δεν σε αφήνει φαίνεται να καταλάβεις τι γίνεται γύρω σου....
Εκτός κι αν τόχεις από φυσικού σου το καλάμι και με την ελάχιστη εξουσία που πήρες θεώρησες πια ότι έγινες η Μαρία Αντουανέττα.
Κάτσε καλά διότι τα 2/3 των ψηφοφόρων αυτού του τόπου δεν σε ψήφισαν και δεν σε θέλουν.
Οταν λοιπόν αποφασίσεις να ειρωνευτείς ξανά πρόσεξε τι θα πεις διότι θα σου αναφέρω εδώ μερικούς λόγους για τους οποίους όποιος θέλει να είναι εντάξει και με τη συνείδησή του και με τα καθήκοντά του δεν .... :

  1. Δεν συνδέει παρανόμως καλώδιο για να παίρνει τζάμπα ρεύμα από δημοτικό αντλιοστάσιο για να χτίσει το σπιτάκι του. Κάνει αίτηση όπως όλος ο κόσμος και παίρνει ρεύμα...
  2. Δεν μένει μόνιμα επί 3 χρόνια αλλού από τον τόπο εκλογής του κάνοντας και σχόλια του τύπου "Σήμερα χιονίζει στην Αθήνα". Αυτοί που σε ψηφίσανε χιονίζονταν επίσης αλλά εσύ είχες αναθέσει ... στον ξάδελφο ή στον αυτόματο πιλότο να τους φροντίζει. Μην τους θεωρείς όλους ηλίθιους που δεν σε κατήγγειλε κανείς.
  3. Δεν χορεύει τσιφτετέλι στα τραπέζια να γελάει ο κόσμος ούτε τρέχει πρωτοχρονιάτικα στα καζίνα. Εκτός αν εσύ με τις φιλενάδες σου αυτό το θεωρείτε ένδειξη εξουσίας και μαγκιάς. 
  4. Δεν κάνει επίδειξη ούτε τις τσάντες του, ούτε τα παπούτσια του, ούτε τις πισίνες που ονειρεύεται. Σε όσους ξέρουν και καταλαβαίνουν όλο αυτό το σενάριο με τα τσαντοπάπουτσα που μοστράρεις κάθε τόσο δείχνει απίστευτη επιδειξιομανία και νεοπλουτίστικη κατινιά.   
  5. Δεν κάνει ρουσφετάκια στους κολλητούς του σε στυλ "συνδέω τα φώτα του κήπου της κολλητής με το δημοτικό φωτισμό", ή "δεν μετράω το ρολόι του νερού της μαμάς της κολλητής", ή "αφήνω το σωλήνα του πλυντηρίου της άλλης κολλητής να πάει όπου θέλει"
  6. Δεν τσιμεντοστρώνει τον υδροβιότοπο για να μην τον τρώνε αυτόν τα κουνούπια αλλά φροντίζει να κάνει έργο αντιπλημμυρικό έργο ώστε να μη λιμνάζει το νερό.
  7. Δεν ακούει με το ένα αυτί όσα θέλει αλλά και με τα δύο όσα πρέπει.
  8. Δεν κλείνει τα μάτια στις αδικίες που γίνονται στον τόπο του ακόμα κι αν τις κάνει ο εκλεκτός του δήμαρχος. Δεν παθιάζεται με τον "εκλεκτό". Είδες τελικά πού έφτασε ο "εκλεκτός"; 
  9. Δεν εγκαταλείπει τα καθήκοντά του κάθε τρεις και λίγο για να τρέχει σε πολυτελή ταξίδια αλλού... Αυτά ενοχλούν και προκαλούν. Το ότι δεν σου μιλάει κανένας μην το θεωρείς απόδειξης αποδοχής...
  10. Δεν φοράει όλα τα καπέλλα στο δικό του κεφάλι. Στο τέλος μάλλον για καρνάβαλος θα μοιάζει. 

Τα καθήκοντα και οι ευθύνες που συνεπάγεται αυτή η θέση δεν είναι ούτε χειροτεχνίες ούτε παιδικά παιχνίδια...
Κάτσε καλά λοιπόν, άσε τις ειρωνίες και ξεκίνα να .... διαβάζεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις γιατί σε βλέπω σύντομα ... μεταξεταστέα !!!



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"