Γιατί κάνουν .....τον κινέζο ρωτάει ο Βασίλης Καλαλούγκας

Κι ενώ διαβάζω διάφορα στο Facebook κολλάω στην ανάρτηση του Βασίλη Καλαλούγκα με τίτλο "Μεγαλείο". Γράφει λοιπόν ο Βασίλης και κοινοποιεί σε φίλους και ομάδες της Εύβοιας:

Μεγαλείο !!!
Τελικά έχουν πολύ πλάκα αυτοί εκεί στο Δήμο....ειδικά όταν είναι να πληρώσουν αυτά που χρωστούν. Στοίχημα βάζω κάθε φορά που τους τηλεφωνώ για το τι θα μου πουν. Τόσο προβλέψιμοι είναι ....νομίζουν πώς έχουν να κάνουν με ηλίθιους φορείς ψήφων... 
Κομμένα τιμολόγια από το 2010 και κάνουν τον κινέζο και ο ΦΠΑ.... έχει πληρωθεί από εμένα εδώ και τρία χρόνια εννοείται"

Να υπενθυμίσω ότι ο Βασίλης Καλαλούγκας είναι ένας εκπληκτικός καλλιτέχνης φωτογράφος, διακεκριμένος στο χώρο του, που τιμά τα Στύρα όπου μένει μόνιμα από επιλογή με τον αδελφό του Μιχάλη, τον Πρόεδρο των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Στύρων.
Ο Μιχάλης και ο Βασίλης, ιδιαίτερα γνωστοί στην Εύβοια, έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα τα τελευταία 20 χρόνια στην νότια Καρυστία για την καταγραφή και αποτύπωση των περιβαλλοντικών, λαογραφικών και ιστορικών στοιχείων της περιοχής και την ανάδειξη των Δρακόσπιτων. Το πολύ σημαντικό λεύκωμά τους "τα Σέντια των Δράκων" έχει τιμηθεί και διακριθεί διεθνώς.
Η εξαιρετική συνεργασία που είχαν τόσο με τον πρώην δήμαρχο Ζαχ. Λέκα όσο και μαζί μου τους κατέταξε στους πολύτιμους συνεργάτες που δούλεψαν επί πολλά χρόνια για την σωστή προβολή του δήμου Στυρέων σε εκθέσεις, διοργανώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το Διεθνές Αρχαιλογικό Συμπόσιο των Στύρων του 2009, τα Πανευβοϊκά Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών κλπ. 
Διαβάζοντας λοιπόν την ανάρτηση του Βασίλη δεν πιστεύω στα μάτια μου. Ακόμα να πληρωθούν εκείνα τα τελευταία τιμολόγια του Βασίλη που παρέμειναν στις οφειλές του δήμου Στυρέων; Δηλαδή το "μυθώδες" ποσό των 6.500 ευρώ (σύνολο τιμολογίων του 2010) που αντιστοιχεί σε βιντεοσκοπήσεις σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων και προμήθεια βιβλίων του δήμου Στυρέων;
Εδώ δηλαδή είναι να τρελλαίνεσαι. Διότι τα ποσά των οφειλών αυτών είναι πολύ μικρά και αντιστοιχούν σε απλή προμήθεια βιβλίων και κάλυψη εκδηλώσεων (το ένα με απόφαση δημάρχου, το άλλο με απόφαση Δημ. Συμβουλίου). Αποκλείεται λοιπόν μέσα στο 2011 να μη βρέθηκαν έστω 3.000 ευρώ να πληρωθούν τα μισά όταν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταναλώθηκαν στο Δήμο Καρύστου όπως φαίνεται στη Διαύγεια για καύσιμα (στον αέρα), πάσης φύσεως προμήθειες με απευθείας ανάθεση χωρίς ειδικό προσδιορισμό και χωματουργικά ατέλειωτα και πληρώθηκαν μόνο και επιλεκτικά όσοι είναι αρεστοί στη δημοτική αρχή.
Αλλά το πιο τρελλό είναι ότι ενώ ο δήμαρχος υποσχέθηκε και έφερε στο συμβούλιο στις 18 Ιουλίου 2012 (ειδικά για την πληρωμή αυτού του τιμολογίου) ένα θέμα με τίτλο "ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ " για να πληρωθεί ένα μέρος από τα οφειλόμενα προς τον Βασίλη Καλαλούγκα μέχρι σήμερα πράγματι κάνουν τον ....κινέζο και δεν πληρώνουν την μικρή αυτή οφειλή (που τελικά την υιοθετούν ως δική τους) όπως άλλωστε δεν πληρώνουν και πολλά άλλα του πρώην δήμου Στυρέων, λές και αυτές οι δαπάνες γίνονταν στο σπίτι και στο γάμο της δημάρχου. 
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα αυτό στις 18 Ιουλίου 2012 λέει επί λέξει :  
¨Διαθέτουμε πίστωση ύψους 4.000,00 € για την βιντεοσκόπηση Τοπικών Εορτών και
Πολιτιστικών Εκδηλώσεων καλοκαιριού 2012 της Δ.Ε. Στυρέων σε βάρος του Κ.Α. 00.6443
«Δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών» του προϋπολογισμού οικ. έτους 2012 του
Δήμου Καρύστου.
ΑΔΑ: Β412ΩΕΦ-ΡΜ0
Εγκρίνουμε την βιντεοσκόπηση Τοπικών Εορτών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
καλοκαιριού 2012 της Δ.Ε. Στυρέων.
Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 194 /2012".

Oλο το δημοτικό συμβούλιο ήξερε ΠΟΙΟ και ΤΙ ακριβώς ήταν αυτό το θέμα. Γιατί μέχρι σήμερα δεν πληρώνεται λοιπόν αφού το "τακτοποίησαν" (σαν να ήταν του 2012) και λένε τώρα του Βασίλη Καλαλούγκα ότι δεν ξέρουν καν πότε και αν θα πληρωθεί; Αφού είχαν αυτή τη φαεινή ιδέα, γιατί δεν την ολοκληρώνουν κιόλας;  Ελλειψη χρημάτων; Μπααααααα
Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες φαεινές ιδέες δεν χρειάζονταν καθόλου. Μόνο οι υπογραφές μου χρειάζονταν αλλά  αυτές μάλλον ντρέπονταν να τις ζητήσουν. Ούτε στον Επίτροπο πάνε αυτά για έλεγχο, ούτε τίποτα. Πληρώνονταν εξαρχής ως οφειλόμενα κανονικά και ας αφήσουν τις δικαιολογίες.....
Σκέφτομαι όμως πώς να πληρωθεί ο Βασίλης Καλαλούγκας αφού, φέτος το καλοκαίρι, προηγήθηκε ο αλλοδαπός που έπρεπε να πάρει 3000 ευρώ για να επισκευάσει ένα τσιμεντένιο άγαλμα στον Μπούρο, (ο θεός να το κάνει άγαλμα και ο θεός να την κάνει δαπάνη αυτή); 
Να τι λέει η απόφαση ανάθεσης στον αλβανό "καλλιτέχνη" που σενιάρισε τον χαλασμένο Κένταυρο στον Μπούρο, που...... αν δεν επισκευαζότανε ο Κένταυρος η Κάρυστος θα βούλιαζε; 
Αναθέτουμε απ΄ ευθείας την εργασία αποκατάστασης μνημείου Μπούρου
( αγάλματος Κενταύρου) που βρίσκεται στην παραλία στον Μπούρο Αετού στον LLAPANJI
NIKO, Γενικές τοποθετήσεις πλακών - τοιχοποιίες-επιχρίσματα, Μαρμάρι Ευβοίας, με
ΑΦΜ 105104794, ΔΟΥ Καρύστου έναντι αμοιβής 3.000,00 ευρώ, περιλαμβανομένου του
ΦΠΑ, όπως αναφέρεται στην πάρα πάνω μελέτη.
Πώς να πληρωθεί τελικά ο Βασίλης όταν τώρα εκτός του(των) Αλβανού πρέπει να πληρωθούν 5.000 ευρώ για χορτοκοπτικά (σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δημάρχου στη Διαύγεια) που ανάθεμα κι αν τα χρησιμοποιήσει κάποιος στο δήμο και επίσης έχουν να πληρωθούν άλλα 15.000 ευρώ στον κ. Λ. Μπ. (πρόσφατη απόφαση δημάρχου για απευθείας ανάθεση) για να κάνει καθαρισμό και κοπή χόρτων επειδή, λέει, ο δήμος δεν έχει χορτοκοπτικά. Κι όχι μόνο στην Κάρυστο, αλλά σε άλλον ιδιώτη και στο Μαρμάρι όπου υπάρχουν, λέει, αλσύλια και απαιτούνται 7.000 ευρώ για καθαρισμό των χόρτων των αλσυλίων !!!
Είμαστε σοβαροί; Πρώτα δόθηκαν τα 5.000 ευρώ για αγορά χορτοκοπτικών και μετά ανατέθηκε η εργασία κοπής χόρτων στον ιδιώτη επειδή....δεν έχει χορτοκοπτικά ο δήμος!!! Και άλλα πολλά τέτοια. 
Πώς να πληρωθεί ο Βασίλης όταν ο Δήμος κάθε μέρα θέλει τόσα λεφτά για καύσιμα που κανένας δεν ξέρει που πάνε και ούτε βέβαια φροντίζει να βάλει δελτίο κίνησης στα τόσα αυτοκίνητα του δήμου !!! 
Αυτούς Βασίλη μου δεν τους νοιάζει ότι η δημοτική αρχή έχει συνέχεια. 
Δεν τους νοιάζει ούτε ποιός είσαι, ούτε τι σπουδαία δουλειά έχεις κάνει για το δήμο Στυρέων... 
Εχουν να πληρώσουν άλλους -δικούς τους - Βασίλη μου, ατέλειωτους !!! Για κείνους βρίσκουν.
Οσο για κείνους που σου απαντάνε στο τηλέφωνο.....εντολές εκτελούν !!!! 
Αλλά για τέτοια θέματα έχουμε να πούμε πολλάααααα......................

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"