Χωρίς Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου η Κάρυστος

Τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών της Καρύστου στις 6 Ιανουαρίου 2013 είναι γνωστά. 
Λευκός καπνός δεν βγήκε από τα Καλύβια ...που σημαίνει απλά...Προεδρείο γιοκ !!!
Τι έφταιξε; Ας το βρουν οι αρμόδιοι.
Οι προτάσεις του Δημάρχου ως προς τα πρόσωπα δεν εξέπληξαν κανέναν, ήταν οι αναμενόμενες. Εκείνο που μας εξέπληξε όλους ήταν η αποφασιστικότητα των δημοτικών συμβούλων και μάλιστα της παράταξης Μανώλη να μη δεχθούν τις δεδομένες αυτές προτάσεις.
Σίγουρα όταν 17, επί των 27 Δημοτικών Συμβούλων, εκφράζουν τόσο βροντερά την άρνησή τους στο πρόσωπο του προτεινόμενου Προέδρου, όταν μάλιστα αυτόν τον έχουν δοκιμάσει ήδη δύο χρόνια, κάτι σημαίνει! Μιλάω για 17 συμβούλους δεδομένου ότι η αντιπολίτευση ήταν σύσσωμη παρούσα ενώ από την παράταξη Μανώλη απουσίαζαν 5 σύμβουλοι και η κ. Τούρλα καταψήφισε.
Είναι καιρός λοιπόν καταρχήν ο ίδιος ο υποψήφιος να αναρωτηθεί τι είναι αυτό που έκανε 17 δημοτικούς Συμβούλους (δικηγόρους, καθηγητές, μηχανικούς, ναυάρχους, γιατρούς κλπ κλπ) σε σύνολο 27, να μην τον θέλουν  για Πρόεδρο δεύτερη φορά. Η αυτοκριτική θα τον βοηθήσει να καταλάβει τι ήταν αυτά που δεν περπάτησαν καλά.....
Είναι επίσης καιρός να αναρωτηθεί ο Δήμαρχος Καρύστου τι δεν πάει καλά στην παράταξή του γιατί αν συνεχίσει να μην το βλέπει θα αντιμετωπίσει ακόμα σοβαρότερα προβλήματα επικοινωνίας......
Το είχα πει και στο σχόλιό μου του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου 2013 ότι : "δεν μπορούν πλέον να γίνουν και πολλοί συνδυασμοί όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και οι ισορροπίες μεταξύ δημοτικών συμβούλων και δημάρχου, καθώς αξιόλογοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν εκδηλώσει αρκετές φορές τη δυσαρέσκειά τους για διάφορα θέματα και η συνοχή αυτής της παράταξης έχει τεθεί σε δοκιμασία."
Ενας ευφυής άνθρωπος γνωρίζει πότε πρέπει να απλώσει πανιά και πότε να τα μαζέψει ανάλογα με τον καιρό....
Για τον τρόπο που προήδρευσε ο κ. Νόβας τα δύο τελευταία χρόνια έχουν εκφραστεί δημοτικοί σύμβουλοι και δημότες. Προσωπικά έχω κάνει τις επισημάνσεις μου και προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και επειδή του έχω υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που εκδικάζεται εντός Ιανουαρίου 2013 δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα άλλο. 
Οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες για τον Δήμαρχο Καρύστου. 
Εχει να σκεφθεί πολλά, τους αντιδημάρχους, έμμισθους και άμισθους, τον ή την Πρόεδρο που θα πρέπει να είναι απαραιτήτως ΚΟΙΝΗΣ αποδοχής γιατί αλλιώς  θα είναι μια πολύ δύσκολη διετία καθώς η αντιπολίτευση έχει σκληρύνει τη στάση της και τέλος, την συνοχή της παράταξής του που έχει τρωθεί σημαντικά.
Αυτά έχει η Αυτοδιοίκηση !!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"