Ο Τίγρης και το ... τέλος



Ημουν κι εγώ ανάμεσα σε κείνους που παρακολούθησαν την προεκλογική ομιλία του Νίκου Μανώλη χτες βράδυ στην Κάρυστο. Ημουν ανάμεσα σε εκείνους που άκουγαν τον δήμαρχο Μανώλη, που τον φωνάζουνε και Τίγρη, να επαναλαμβάνει συνεχώς ότι για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι, οι πρώην δήμαρχοι που του άφησαν χρέη, η αντιπολίτευση που δεν ψήφιζε, οι "ανεγκέφαλοι" σύμβουλοι που τους "έδιωξε για να πάνε στο τσίρκο του κ. Ραβιόλου", η κ. Τούρλα που έχει πάρει "αγκαζέ" την κ. Μούτσου, η κ. Μούτσου που "τρέχει πίσω από τα πόδια του κ. Ραβιόλου" και άλλα διάφορα.
Θα σχολιάσω μόνο το τελευταίο γιατί μόνο αυτό αξίζει κάποιο σχολιασμό.
Η Μούτσου, αγαπητέ Νικολάκη, δεν τρέχει πίσω από τα πόδια κανενός γιατί δεν έχει ανάγκη κανέναν. Δόξα τω Θεώ, η Μούτσου δεν είναι επαγγελματίας δήμαρχος, όπως κάποιοι άλλοι και δεν εξαρτά την ζωή και την επιβίωσή της από τις δημαρχίες και τις καρέκλες, ούτε φιλάει ..... ποδιές όπως άλλοι, για να ξαναμαζέψει ψήφους που χάθηκαν......
Δεν ακούσαμε βέβαια κανένα σχολιασμό του "Τίγρη" για το κείμενο του Ισίδωρου Παπαλυμπέρη "γιατί είναι κακός δήμαρχος ο Νίκος Μανώλης".
Οσο για το "αγκαζέ" το δικό μου με την κ. Τούρλα εις τι ενοχλείται ο "Τίγρης" μας; Δεν ήξερε όταν απαξίωνε την κ. Τούρλα που την απέλυσε τηλεοπτικά ότι κάποια ώρα θα γινόταν κι αυτό; Απορώ όμως για κάτι : Δεν τον ενοχλεί το "αγκαζέ" κάποιων που, αντί να στηρίζουν την παράταξη του κόμματός τους στις περιφερειακές εκλογές, περιφέρουν υποψήφιους άλλων συνδυσμών;  
Αλλά, ας μπούμε στο προκείμενο.
Ημουν λοιπόν κι εγώ ανάμεσα σ' εκείνους που άκουγαν χτες τον δήμαρχο Μανώλη να μιλάει στην Κάρυστο. 
Ας μη με υπολογίζει όμως στον κόσμο που θα τον ψηφίσει την Κυριακή.
Θα ήταν τουλάχιστον αστείο να περιμένει ο Νίκος Μανώλης ψήφο από μένα. Νομίζω ότι είναι αρκετά ευφυής ώστε να μην την περιμένει.
Εκείνο που δεν ξέρει όμως, είναι ότι δεν πρέπει να περιμένει ψήφο κι από εκείνους, λίγους ή πολλούς, για τους οποίους ο λόγος μου έχει κάποια πολιτική ή και συναισθηματική αξία. Ολους εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκα και με αγαπούν στον τόπο μου. Γιατί, αντίθετα με όσα υπολογίζει ο Τίγρης, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους έχει κάνει την χειρότερη εντύπωση η αδιάκοπη προσπάθεια του από την εκλογή του τον Νοέμβριο 2010 μέχρι σήμερα (43 ολόκληρους μήνες), να με εξευτελίσει πολιτικά και να με εξουθενώσει ηθικά. 
Αν ήξερε ο Νίκος Μανώλης πόσο τον έβλαψε πολιτικά και πόσο θα του κοστίσει αύριο στην κάλπη όπου θα μιλήσουν οι αριθμοί, η βρώμικη συνεχής επίθεσή του εις βάρος μου, και εις βάρος όσων συνεργάστηκαν μαζί μου στη δημαρχία Στύρων, θα είχε σίγουρα επιλέξει άλλη πολιτική.
Τα δικά μου πρωτοκλασσάτα στελέχη τα πήρε στην παράταξη του ο Νίκος Μανώλης : Γιάννης Νικολής, Μαρία Τσαπέπα, Χρήστος Γκότσης .... Ο Γιάννης Νικολής παραιτήθηκε νωρίς "για λόγους αξιοπρέπειας της δικής του και των άλλων" και η Μαρία Τσαπέπα απέχει σήμερα από το ψηφοδέλτιό του.  Ο μόνος που του απέμεινε σήμερα από εκείνους είναι ο Χρήστος Γκότσης, ο οποίος αν και έχει πάρει σαφώς τα μηνύματά του (και ήταν πρώτος πρώτος στην ομιλία Ραβιόλου στον Αλμυροπόταμο προχθές), προσπαθεί να περισώσει όπως  - όπως ότι μπορεί να περισωθεί από τον χαμένο γι' αυτούς Αλμυροπόταμο για να κερδίσουν τουλάχιστον το Τοπικό Συμβούλιο. 
Την ίδια πολιτική του εξευτελισμού και της πολιτικής ομηρίας ακολούθησε ο Νίκος Μανώλης και εναντίον όλων των πολιτικών του αντιπάλων ή όσων φοβόταν ότι θα έχει απέναντί του. Ο κ. Λέκας, πρώην δήμαρχος Στυρέων, δεν γλύτωσε τα πυρά του Νίκου Μανώλη παρά το ότι το πρωτοκλασσάτο στέλεχος του κ. Λέκα την Παγώνα Τζαβάρα την έχει στο ψηφοδέλτιό του ο "Τίγρης" και τόσα χρόνια την κρατάει αντιδήμαρχο στα Στύρα, επιβραβεύοντας φαίνεται το "σημαντικό έργο" της που ήταν να ανακαλύπτει πόσα λεφτά ξόδευε η Μούτσου σε "σουβλάκια", γιατί τίποτα άλλο δεν την είδαμε να κάνει 3,5 χρόνια.
Τι γέλιο κάναμε όλοι εμείς έγινε εκείνο το βράδυ στου Λινάρδου στα Νέα Στύρα όπου ο Νίκος Μανώλης κατηγορούσε τον κ. Λέκα που έδωσε το ΣΧΟΟΑΠ του δήμου Στυρέων σε δήθεν "δικούς του" μελετητές, ενώ  δίπλα του καθόταν η Τζαβάρα, δηλαδή η Πρόεδρος που υπέγραψε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στυρέων για την επιλογή του Μελετητικού Γραφείου του ΣΧΟΟΑΠ επί δημαρχίας Λέκα ..... .
Ετσι φαίνεται τόχουν αυτοί στην παράταξη Μανώλη. Κακός ο Λέκας αλλά καλή η Τζαβάρα που ήταν πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου του Λέκα.... Κακιά η Μούτσου αλλά καλός ο Γκότσης, που ήταν αντιδήμαρχος και μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής επί Μούτσου. Μιλάμε για τον απόλυτο πολιτικό παραλογισμό, δηλαδή. Δεν αξίζει να μιλήσω βέβαια για το πολιτικό προφίλ της Παγώνας Τζαβάρα και του Χρήστου Γκότση που χειροκροτούν τον Νίκο Μανώλη όταν βρίζει τους πρώην δημάρχους με τους οποίους αυτοί συνεργάστηκαν στενά. Γι' αυτούς θα μιλήσουν οι συμπατριώτες τους την Κυριακή με την ψήφο τους.  
Η τακτική του Νίκου Μανώλη για πολιτική απαξίωση και ηθικό εξευτελισμό δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε μας ως πολιτικούς του αντιπάλους. Στράφηκε κυρίως κατά των δικών του σημαντικών συνεργατών που σήμερα δεν είναι μαζί του αλλά απέναντί του. Τους δύο αντιδημάρχους του, την Γεωργία Τούρλα και τον Κώστα Διγαλέττο, διακεκριμένους ανθρώπους της κοινωνίας της Καρύστου, τους απαξίωσε με ελεεινό τρόπο στην Κάρυστο, όπου αυτοί του έδωσαν το κλειδί για να μπει.... Αυτό ήταν το ευχαριστώ στους συνεργάτες του που με τις εκατοντάδες ψήφους τους στην έδρα του δήμου, τον ανάδειξαν νικητή. 
Χτες μας είπε ο Νίκος Μανώλης ότι "τους ανεγκέφαλους πρώην συμβούλους του τους έδιωξε να πάνε στο τσίρκο του κ. Ραβιόλου". Δεν τους έδιωξες Νίκο Μανώλη. Οι άνθρωποι αυτοί σου έφυγαν για τον ίδιο λόγο που έφυγε και ο Γιάννης Νικολής. Για τον ίδιο λόγο που σου έφυγε και ο Κώστας Κουνέλης. Για τον ίδιο λόγο που παραιτήθηκε και ο Χάρης Νταλάκας ο δικηγόρος και πρόεδρος της Επιτροπής Απογραφής του δήμου. Για τον ίδιο λόγο που δεν είναι μαζί σου πάρα πολλοί από εκείνους που σε στήριξαν ένθερμα το 2010. Για τον ίδιο λόγο που δεν άνοιξε κανένα μαγαζί στα Μεσοχώρια για να κάνεις προεκλογική ομιλία. Για τον ίδιο λόγο που στις προεκλογικές συγκεντρώσεις σου απουσιάζει εντελώς ο παλμός και το πάθος και όπου απλώς ανακυκλώνονται οι σύμβουλοι, οι σύζυγοι τους και μερικοί οπαδοί άλλων συνδυασμών που έχουν πάει από περιέργεια και μόνο. 
Και ο λόγος αυτός είναι η απίστευτη αλλαζονία αυτής της πολιτικής Μανώλη, μιας υπερφίαλης πολιτικής συμπεριφοράς, μοναδικής στα χρονικά της περιοχής μας, που αυξάνει τους εχθρούς με το φοβερό της υβρεολόγιο, μειώνει τους φίλους με την απαξίωση των πάντων, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα με την ηγεμονική της διακυβέρνηση και διαιρεί την παράταξη Μανώλη εις τα "εξ ών συνετέθη" όπως θα φανεί στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 18 Μαϊου 2014.
Λένε οι σύμβουλοι Μανώλη "δεν μας νοιάζει, έχουμε τα χωριά". Ποια χωριά; Και την πόλη της Καρύστου τι την έχουν; Γραμμένη; Την πόλη του Μαρμαρίου τι την έχουν; Ξεχασμένη; Την πόλη των Στύρων και των Νέων Στύρων τι την έχουν; Διαγραμμένες;
Εκείνο όμως που δεν μας είπε απόψε στην Κάρυστο ο Νίκος Μανώλης είναι το γιατί ο άνθρωπος που του έφτιαξε το 2010 το ψηφοδέλτιό του στην Κάρυστο είναι τώρα απέναντί του (και ξέρει πολύ καλά ποιός είναι και τι καπνό φουμάρει στο ... τσιμπούκι του) και γιατί, ενώ ήταν τόσο καλός δήμαρχος, όσο ισχυρίζεται, κατέβασε μόνο 20 άτομα στην Κάρυστο, ως υποψήφιους, ενώ είχε δικαίωμα να κατεβάσει 30. 
Γιατί ..... απλούστατα ..... αυτοί που άνοιγαν στον Νίκο Μανώλη τις πόρτες της Καρύστου και των άλλων πρώην δήμων το 2010, αυτοί που του έδωσαν τότε την νίκη, είναι τώρα δυναμικά ΑΠΕΝΑΝΤΙ του. 
Γιατί ο κόσμος και η τοπική κοινωνία του δήμου Καρύστου το 2014 δεν αποδέχεται "τίγρεις" και άλλα "θεριά" για να προοδεύσει. Χρειάζεται ανθρώπους. ΠΟΛΙΤΙΣΜΈΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!!!!!!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"