Εφυγε ο Βαγγέλης Αλούκος

Ενας αληθινός ευπατρίδης της τοπικής μας κοινωνίας, ο Βαγγέλης Αλούκος, ο διακεκριμένος συμπατριώτης μας από τα Νέα Στύρα και καταγωγή από τα Κάψαλα, που με σπάνιο ήθος, αξιοπρέπεια και δημοκρατικότητα διέγραψε μια σημαντική πορεία στη ζωή, έφυγε από κοντά μας χτες σε μια ηλικία ακόμα δημιουργική.
Η είδηση του θανάτου του, μας λύπησε όλους ιδιαίτερα. 
Υπήρξε ένα εξέχον στέλεχος της τοπικής μας κοινωνίας, με διακεκριμένη μόρφωση και υψηλή παιδεία, με ειλικρινές ενδιαφέρον για τα κοινά και τον πολιτισμό, με αληθινή αγάπη και ενδιαφέρον για την ιδιαίτερη πατρίδα του και κυρίως ένας άνθρωπος με ευγένεια, σοβαρότητα και συνέπεια.
Είχα την τιμή να τον γνωρίσω το 2002 όταν έθεσε υποψηφιότητα ως Δήμαρχος Στυρέων με στόχο να κάνει το όραμά του πραγματικότητα για τα Νέα Στύρα. Ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος άλλου συνδυασμού τότε κι εγώ είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω το ήθος και την αξιοπρέπεια με τα οποία διεξήγε τον αγώνα του αλλά και την σοβαρότητα των προτάσεών του για τον τόπο μας ιδιαίτερα σε θέματα υποδομών για τα οποία διέθετε σημαντικές γνώσεις και εμπειρία.
Στην πορεία τον γνώρισα περισσότερο ως άνθρωπο και αρκετές φορές με τίμησε με τις προτάσεις του για την επίλυση σοβαρών ζητημάτων του τόπου μας. 
Η περιπέτεια της υγείας του με συγκίνησε όχι μόνο ως ανθρώπινο γεγονός αλλά κυρίως για το σθένος με το οποίο την αντιμετώπισε σε μια δύσκολη πορεία με ακλόνητους συμπαραστάτες τα δυο πολυαγαπημένα του πρόσωπα, την σύζυγο και τον γιό του.
Η κοινωνία των Νέων Στύρων γίνεται φτωχότερη με τον θάνατο του Βαγγέλη Αλούκου. Θερμά συλληπητήρια στην υπέροχη οικογένεια που με τόση αγάπη δημιούργησε !
Ας είναι αιώνια η μνήμη του ! 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"