Μια μοναδική Εκθεση Αγιογραφίας στον Αλμυροπόταμο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλμυροποτάμου διοργανώνει την 1η Εκθεση Αγιογραφίας με σπουδαία έργα καλλιτεχνών Αγιογράφων που μένουν ή συνδέονται με τον Αλμυροπόταμο. 
Τα εγκαίνια της Εκθεσης είναι την Κυριακή των Βαϊων στις 6 μμ και η Εκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Μ. Σάββατο στο ανακαινισμένο κτίριο της πρώην κοινότητας Αλμυροποτάμου.
Οι Αγιογράφοι που θα εκθέσουν τη δουλειά τους είναι η Νεκταρία Κακαβή, ο Φώτης Παπανικολάου και ο Ιωάννης Κουρτής.
Μέσα στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα και της Μεγάλης Εβδομάδας που ξεκινάει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλμυροποτάμου πήρε αυτή την θαυμάσια πρωτοβουλία που δίνει τον τόνο του πολιτισμού αλλά και της μυστικιστικής επικοινωνίας με το Θείο Πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές αλλά και τους καλλιτέχνες αυτής της μοναδικής Εκθεσης που πραγματικά αναβαθμίζει τον τόπο μας και γίνεται σ' έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο όπως το παραδοσιακό πέτρινο κτίριο της πρώην κοινότητας Αλμυροποτάμου.

Για την ιστορία αυτού του κτιρίου πρέπει να πούμε ότι χτίστηκε ως Δημοτικό Σχολείο, εξολοκλήρου από μαρμαρόπετρα Αλμυροποτάμου το 1870 από τον τότε Δήμαρχο Στυρέων Αγγελο Ι. Κεντιστό, παράλληλα με το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Στύρων. Λειτούργησε ως το πρώτο δημοτικό σχολείο, ένα από τα 6 της Νότιας Εύβοιας, μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους για 93 χρόνια και από το 1963 εγκαταστάθηκε εκεί το γραφείο της Κοινότητας του Αλμυροποτάμου μέχρι την 1/1/99 οπότε δημιουργήθηκε η έδρα του νέου δήμου στα Στύρα.
Το κτίριο αναπαλαιώσαμε πλήρως το 2009 ως Δήμος Στυρέων διατηρώντας ατόφια την πρότυπη αρχιτεκτονική του μορφή προκειμένου να χρησιμοποιείται ως Πνευματικό Κέντρο και Χώρος Τέχνης.

Το αναπαλαιωμένο κτίριο της Κοινότητας Αλμυροποτάμου

Είναι πραγματικά συγκινητικό για μένα να βλέπω ότι ο Σύλλογος αξιοποιεί με τόσο ωραίο τρόπο το μοναδικό κτίριο της Κοινότητας προς πνευματική ωφέλεια των συμπολιτών μας. 
Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους του Συλλόγου και να υπάρχουν πάντα τέτοιες σημαντικές εκδηλώσεις που αναβαθμίζουν τον πολιτιστικό επίπεδο του χωριού μας και ολόκληρου του τόπου μας !!!       

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"