Αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους είναι η Παιδεία

Πολλά μας σερβίρουν και τα καταπίνουμε αμάσητα...
Δεν ξέρω πόσο σκεφτόμαστε πια...πόσο νοιώθουμε τι ακριβώς συντελείται γύρω μας. 
Και πόσο υπεύθυνοι είμαστε που δεν το σταματάμε !
Μέσα στον πολιτικό ορυμαγδό έννοιες όπως "παιδεία" "πολιτισμός" "άνθρωπος" "ήθος" κοντεύουν να καταντήσουν απλώς λήμματα (και όχι λύμματα) λεξικού, αν και όλοι αναγνωρίζουμε τη σημασία τους και την ανάγκη ύπαρξής τους, αφού καθημερινά αναθεματίζουμε την απουσία τους από τη ζωή της Πολιτείας μας.
Κανείς μας δεν θέλει μια κοινωνία θηρίων.

Ας μη χειροκροτούν λοιπόν κάποιοι την πολιτική αναίδεια και βία, την έλλειψη πολιτισμού και παιδείας και τελικά την παραφροσύνη που εκφράζεται με σιδερογροθιές ως μόνη λύση κατά των διεφθαρμένων πολιτικών. 
Η ηθική αποκατάσταση και η κάθαρση της πολιτικής μας ζωής που θα σημάνει και την ευνομία του κράτους μας θα προέλθει από την πιστή και δίκαιη εφαρμογή των Νόμων χωρίς εξαιρέσεις, από την βελτίωση της παρεχόμενης Παιδείας με ανάδειξη σωστών προτύπων στα σχολεία μας και την προσπάθεια όλων μας για τον Πολιτισμό. 
Καιρός λοιπόν να θυμηθούμε τι έλεγε ο μεγάλος μας Μάνος Χατζηδάκης πριν 20 χρόνια ....
Διαβάστε και δείτε ...πού φτάσαμε....και τι μας λείπει.
Ετσι.... για να ξέρουμε πώς όταν απειλείται η αξιοπρέπεια του Προεδρείου της Βουλής από άτομα που δεν σέβονται ούτε τον Κοινοβουλευτισμό και εξευτελίζουν το χώρο όπου αυτός πρέπει να ασκείται ελεύθερα έχουμε εκπέσει όλοι, όχι απλώς πολιτιστικά, αλλά ΗΘΙΚΑ και "ανάγκη πάσα" να μπει αμέσως φρένο σε κάθε ...επίδοξο δικτατορίσκο που η μόνη σχέση του με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που θαυμάζει όλη η υφήλιος είναι ένας κακόμοιρος μαίανδρος και μερικά αρχαία ρητά π' ανάθεμα κι αν ξέρει το νόημά τους !!!
Στα μάρμαρα της Ακρόπολης, της Ολυμπίας, της Επιδαύρου και των Δελφών... δεν ταιριάζουν οπλοπολυβόλα, ούτε ναζιστικά σύμβολα !!!
Αλλιώς σύντομα θα κλαίμε τη μοίρα της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία ..με ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ !!!

Και μη μας πει κανείς ....ότι ο Χατζηδάκης ήταν.....αριστερός ...ή πολιτικό περίττωμα !!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"