Δίκαια τα αιτήματα των υπαλλήλων - Σε κατάληψη ο Δήμος Καρύστου την Πέμπτη 11 Ιουλίου

Σαν εργαζόμενη κι εγώ στον δημόσιο τομέα που βιώνει τα ίδια προβλήματα και την ίδια ανασφάλεια με όλους τους έλληνες εργαζόμενους, αλλά και σαν πρώην δήμαρχος που έζησα από κοντά τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αισθάνομαι την υποχρέωση να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην ενημέρωση του κοινού για τα δίκαια αιτήματα των υπαλλήλων του δήμου Καρύστου που τελεί σε κατάληψη αύριο Πέμπτη 11/7/2013 και όλων των δημοτικών υπαλλήλων της χώρας. Ολοι οφείλουμε να το κάνουμε.
Η επίθεση που δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτή την ώρα είναι πρωτοφανής. Καταργούνται δομές που στήριξαν και στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες. Οι υπάλληλοι απειλούνται με απολύσεις και μετατάξεις χωρίς όριο και χωρίς προηγούμενο. Ο κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο μόνιμοι υπάλληλοι με καρριέρα ετών είναι πλέον ορατός, χωρίς να μιλάμε για τους νεώτερους που όπως διαγράφεται το μέλλον "δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα" γιατί αυτό επιτάσσει η Τρόικα και οι εκφραστές της.
Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με ομόφωνη απόφασή της κήρυξε κλείσιμο των Δήμων την Δευτέρα 8 Ιουλίου στο οποίο συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων με επικεφαλείς τους δημάρχους της χώρας που στάθηκαν αλληλέγγυοι με τους σκληρά πληττόμενους υπαλλήλους τους. Ελάχιστοι δήμαρχοι δεν έκλεισαν τους δήμους τους την Δευτέρα 8 Ιουλίου σε όλη τη χώρα !!!Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που αποτέλεσαν εξαίρεση αδιαφορώντας όχι μόνο για τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων αλλά για τους ίδιους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται καθημερινά και χωρίς τους οποίους ούτε μια γραμμή δεν μπορούν να γράψουν, ούτε ένα χαρτάκι να μαζέψουν από το δρόμο......
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι όλοι ότι χωρίς ύδρευση, ληξιαρχεία, δημοτολόγια, χωρίς υπηρεσία καθαριότητας, υπηρεσίες αλλοδαπών, δημοτική αστυνομία, προνοιακές δομές, χωρίς τεχνικές υπηρεσίες και πολεοδομίες και τόσα άλλα που προσφέρουν οι δήμοι και (τα περισσότερα) εντελώς δωρεάν προς τους πολίτες, η καθημερινή ζωή των δημοτών θα υποβαθμιστεί και θα ευτελιστεί σε μεγάλο βαθμό.
Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να αδιαφορήσει μπροστά στο σχεδιαζόμενο γενικό διωγμό της Αυτοδιοίκησης και του έμψυχου δυναμικού της που είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι !!!
Οι δήμαρχοι που θα απέχουν και θα αδιαφορήσουν σε όλα αυτά θα γίνουν περίγελως και παράδειγμα προς αποφυγή !!!


Από τους εργαζόμενους του δήμου Καρύστου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/7/2013
Οι εργαζόμενοι του Δήμου Καρύστου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ και μετά από τις προκλητικές απολύσεις & διαθεσιμότητες 6.500 εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προβλέπονται σταδιακά μέχρι το Σεπτέμβριο 2013.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
το κλείσιμο του Δημαρχείου & των Δημοτικών Ενοτήτων & όλων των Τεχνικών και λοιπών Υπηρεσιών του Δήμου Καρύστου την
Πέμπτη 11/7/2013.
Οι εργαζόμενοι

Η Συντονιστική Επιτροπή για την κατάληψη του Δημαρχείου Καρύστου
την Πέμπτη 11/7/2013:

1. Βαλάντης Κοφινάς
2. Ρόζα Τζάλα
3. Καπόλα Εύη
4. Γιάννης Σφυρίδης
5. Γιώργος Μπούμπαλος
6. Χρυσάνθη Χουντάση
7. Μαρία Μπαμπανιώτη
8. Ρούλα Θωμά
9. Ελένη Γουλέτα

****************************************************************************


Χαρακτηριστικά αναφέρω επίσης τις δηλώσεις του δημάρχου Λαμίας του Γ. Κοτρωνιά, ενός από τους πλέον επιτυχημένους δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τις κινητοποιήσεις αυτές :


Ο δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς στη συγκέντρωση των δημοτικών υπαλλήλων

"Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε χαστούκια+ είπε ο δήμαρχος και όπως αναφέρεται σε τοπικό δελτίο τύπου : "Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων και απεργούντων εργαζομένων του Δήμου Λαμιέων βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς. Στις 10 το πρωί στο υπό κατάληψη Δημαρχείο, στην οδό Φλέμιγκ ο κος Κοτρωνιάς μετέφερε στους εργαζόμενους τα όσα αποφάσισε η ΚΕΔΕ στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της για το θέμα της κινητικότητας υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης και τάχθηκε στο πλευρό τους για κοινό αγώνα.
Η αυτοδιοίκηση καθημερινά τρώει μνημονιακά χαστούκια και αποψιλώνεται από δομές και υπηρεσίες που την κρατούν ζωντανή και χρήσιμη, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Κοτρωνιάς, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Το προσωπικό των ΟΤΑ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποδεκατίζεται, και η δουλειά δεν βγαίνει με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον δημότη, σχολίασε.


Δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ για το πανελλαδικό κλείσιμο των Δήμων τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εικοσιτετράωρο κλείσιμο των δημοτικών υπηρεσιών με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, για αύριο Δευτέρα, 8 Ιουλίου, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, λόγω της συνεχούς υποβάθμισης του θεσμού και των προβλημάτων που συσσωρεύονται στους δήμους της χώρας. Η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι είναι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, αλλά και το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων δημοτικών υπηρεσιών. 
Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Αμέσως μετά η ΚΕΔΕ θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης και θα επανεκτιμήσει την όλη κατάσταση, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου.
Παράλληλα η ΚΕΔΕ αποφάσισε να προσφύγει στα ευρωπαϊκά και ελληνικά δικαστήρια κατά των παραπάνω αποφάσεων. 

η ΚΕΔΕ δεν θα σταματήσει τον αγώνα της

Στις 12 Ιουλίου συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση όπως αναφέρεται στο παρακάτω Δελτίο Τύπου

Δελτίο τύπου της ΚΕΔΕ για την έκτακτη συνεδρίαση της 12ης Ιουλίου 2013 και την απόφαση της παραπέρα πορείας των κινητοποιήσεων 




ΚΕΝΤΡΙΚΗ                                                                                       Αθήνα 10/07/13
ΕΝΩΣΗ
ΔΗΜΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
                                                                                                            Υπόψη:
                                                                                                            Συντακτών Τ.Α.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Έκτακτη Συνέλευση ΚΕΔΕ την Παρασκευή 12 Ιουλίου


Έκτακτη Συνέλευση συγκαλεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 και ώρα 10 το πρωί στην Αθήνα (ξενοδοχείο Κάραβελ), στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι δήμαρχοι της χώρας και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων προκειμένου να αποφασίσουν για τη περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Θέμα της Συνέλευσης: «Οι Κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"