Ρωτάμε αν υπάρχει παρακράτος;

Πολύ περίεργη είναι η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, μετά τις δηλώσεις της Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΚΚΕ για τον θάνατο του διαδηλωτή στην πανελλαδική απεργία στην Αθήνα.
Πολύ σοβαρές οι καταγγελίες, λέει ο υπουργός, και "αν ισχύουν τότε πιστοποιούν την ύπαρξη και την λειτουργία παρακράτους που καθοδηγείται από σκοτεινό κέντρο εκτός του νόμιμου και του συνταγματικού πλαισίου της χώρας".
Προσωπικά θεωρώ εξοργιστικές τις δηλώσεις του υπουργού που κρατάει μεγάλο μέρος της κρατικής ασφάλειας στα χέρια του. Ενός υπουργού που με τις "αφελείς" αυτές δηλώσεις αφήνει στην ουσία ακάλυπτο τον επίσημο φορέα ασφάλειας των πολιτών, την ελληνική αστυνομία.
Δηλαδή ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός μας λέει ότι μέχρι σήμερα καμμιά άλλη τέτοια ενέργεια με "γνωστούς άγνωστους" δεν έχει γίνει και τώρα περίμεναν να ανακαλύψουν το "αυγό του Κολόμβου"; Δεν έχουν ευθύνες οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου για τη μη εξάρθρωση μέχρι σήμερα τέτοιων ομάδων που δρουν περιθωριακά με την ανοχή κάποιων;
Ο Υπουργός στον 7ο όροφο του ουρανοξύστη που στεγάζει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και η Ε.Υ.Π (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) στον 9ο -15ο όροφο του ίδιου κτιρίου και μέχρι σήμερα δεν έχουν πει καλημέρα μεταξύ τους; Τι περιμένουν δηλαδή, έναν νέο ΑΣΠΙΔΑ;
Επειδή τυχαίνει να έχω υπηρετήσει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (σήμερα Προστασίας του Πολίτη) επί 12 χρόνια, και μάλιστα στην αρμόδια υπηρεσία Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να καταπιώ αμάσητες τέτοιες ανοησίες όταν ακούγονται από επίσημα υπουργικά χείλη.
Ο Εισαγγελέας ασφαλώς θα διερευνήσει τις καταγγελίες αλλά καλό είναι και οι αρμόδιες υπηρεσίες να βρεθούν επιτέλους σε ένα τραπέζι συζητήσεων για τις "τρύπες" του τομέα ασφάλειας. Χρόνια τώρα το ζητάνε οι υπηρεσιακοί φορείς και με την αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων "χάνει η μάνα το παιδί" ακόμα εν έτει 2011.
Εχουν την εντύπωση ότι όλος ο ελληνικός λαός είναι αμόρφωτος, αστοιχείωτος και αποβλακωμένος;
Ε, όχι δα !!!


   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"