Οταν τα παιδιά λιποθυμούν από πείνα ...

Πάνε κατά διαόλου και τα μεσοπρόθεσμα και οι συμφωνίες με το ΔΝΤ !!!
Στην Εύβοια του 2011, σ' ένα δημοτικό σχολείο στην περιοχή Αλιβερίου, τρία αδελφάκια έχουν χάσει τη ζωντάνια τους και έπαψαν να παίζουν με τα άλλα παιδιά. Απομονώθηκαν χωρίς προφανή λόγο και δεν πλησίαζαν πλέον τους φίλους τους. Η δασκάλα που τα έβλεπε άρχισε να τα παρακολουθεί πιο στενά για να δει τι συμβαίνει. Ενα πρωί της προηγούμενης εβδομάδας το ένα από τα τρία μικρά λιποθύμισε στο διάλειμμα. Κινητοποιήθηκε το σχολείο, οι γονείς, όλοι.
Τελικά αποκαλύφθηκε ότι ο πατέρας ο οποίος εργαζόταν σε βιομηχανία της Εύβοιας που έχει κλείσει είναι άνεργος εδώ και μήνες και τα οικονομικά της οικογένειας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Η δασκάλα με τρόμο διαπίστωσε ότι τα παιδιά υποσιτίζονται με αποτέλεσμα να χάνουν δυνάμεις και να λιποθυμούν.
Γυρίσαμε πίσω στο χειμώνα του 1941-42; Απίστευτο φαίνεται. Υπερβολή θα πούν κάποιοι. Δυστυχώς αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα που μπορεί να μην έχει χτυπήσει ακόμα την κοντινή μας πόρτα αλλά υπάρχει και απαιτεί άμεσες και ριζικές λύσεις από τους ιθύνοντες.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"