Νεκρός ο Καντάφι

Τέλος εποχής για τον Μουαμάρ Καντάφι. Κλείνει οριστικά πλέον ο κύκλος αυτής της περίεργης φασιστικής προσωπικότητας που κυβέρνησε με σιδερένια πυγμή τη Λιβύη για 42 χρόνια.
Θυμάμαι τις "χρυσές" εποχές της παντοδυναμίας του τότε που οι σχέσεις όλων των χωρών της Ευρώπης μαζί του θεωρούνταν πολιτικό ατού. Μεγάλα συμφέροντα των μεγάλων χωρών στα πετρέλαια. Σκοτώνονταν να φωτογραφηθούν μαζί οι διάφοροι Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι και άλλοι για να μην ξεχάσουμε παλαιότερα τις σχέσεις της χώρας μας μαζί του σαν  προσωπικό επίτευγμα του Ανδρέα Παπανδρέου.
Σκοτεινό παρελθόν, βασανιστήρια και δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων του Καντάφι κατά χιλιάδες στη Λιβύη επί 42 χρόνια και όλοι παρίσταναν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τον "αδελφό" Καντάφι που ζούσε σε μυθώδη πολυτέλεια, οχυρωμένος σε ειδικά διαμορφωμένα κτίρια και με προσωπική φρουρά 300 ειδικά εκπαιδευμένων γυναικών-κομμάντος. Ολοι τότε τον θεωρούσαν χρήσιμο τονίζοντας μάλιστα ότι η παρουσία του στη Λιβύη ήταν απαραίτητη για να ανακόπτει το "μουσουλμανικό τόξο" και να "προστατεύει" την Ευρώπη από τους μουσουλμάνους. Εν μέρει ο Καντάφι σε ανταπόδωση των πολλών πλεονεκτημάτων που είχε από τους διεθνείς φίλους του, έπαιζε και το ρόλο του "κυματοθραύστη" μπροστά στους μουσουλμάνους.
Η φωτογραφία του νεκρού πλέον συνταγματάρχη με άσχημα τραύματα κάνει το γύρω του κόσμου σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Οι πρώην φίλοι του στην Ευρώπη και την Αμερική τρίβουν τα χέρια τους και μιλάνε για τα εγκλήματά του σαν να τα ακούνε για πρώτη φορά.
Υποκρισία της Μαρίας Αντουανέττας σε μια κοινωνία που έχει χάσει το βήμα της !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"