Μια σημαία στο μπαλκόνι μας

Η αυριανή εθνική επέτειος δεν μοιάζει με καμμιά προηγούμενη. Πριν από 71 χρόνια σαν αύριο οι Ελληνες διατράνωσαν το γενναίο ΟΧΙ στον Ιταλικό φασισμό του Μουσολίνι. Λίγες χιλιάδες στρατός με μοναδικό σχεδόν όπλο την γενναία ψυχή του κατατρόπωσε στα βουνά της Αλβανίας το καμάρι του τέλεια εξοπλισμένου ιταλικού στρατού.
Μετά το "θαύμα της Αλβανίας" σε λίγους μήνες, οι σύμμαχοι των Ιταλών οι Γερμανοί του Γ΄ Ράιχ του Χίτλερ ικανότεροι αριθμητικά, εξοπλιστικά και τεχνολογικά μπήκαν στην χώρα μας σαν βάρβαροι κατακτητές. Τον Απρίλιο του 1941 μπήκαν στην Αθήνα και στα τέσσερα χρόνια σκληρής γερμανικής κατοχής που ακολούθησαν οι Ελληνες αντιστάθηκαν γενναία με έντονη αντιστασιακή δραστηριότητα σε πόλεις και χωριά. Αυτά είναι απλά πράγματα που τα μάθαμε στο δημοτικό σχολείο και τα μαθαίνουν τα παιδιά μας ακόμα. Βασικές γνώσεις για να κρατάμε μέσα μας ζωντανή την επέτειο και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και το αίμα των πατεράδων μας και των παπούδων μας για την πατρίδα.
Σήμερα, μέσα στην νέα πολιτική και οικονομική καταιγίδα που πλήττει τη χώρα μας δεν έχουν καμμιά θέση πολιτικές αναλύσεις και κριτικές για το αν το ΟΧΙ το είπε ο λαός ή ο Μεταξάς και άλλες διάφορες μπούρδες που μας έφαγαν τα καλύτερά μας χρόνια να καταλάβουμε και να μισούμε ο ένας τον άλλο για το ποιός ήταν αληθινός πατριώτης και ποιός προδότης.
Σήμερα προέχει να βάλουμε όλοι, ενωμένοι, από τα βόρεια προάστια της Αθήνας μέχρι το τελευταίο ελληνικό χωριουδάκι, την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μας όπως τότε που ήμασταν παιδιά και πλημμύριζε ο κόσμος την ευωδιά και το μεγαλείο της Ελλάδας. Αυτό το "πανί" μας συνδέει πια όλους με όσα δεν θέλουμε να ξεπουλήσουμε.
Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να δείξουμε την αντίδρασή μας στην προσπάθεια της νέας υποδούλωσης των Ελλήνων από τους Γερμανούς και τους λοιπούς "εταίρους" μας. Οι νέοι στέλνουν   χιλιάδες μηνύματα στα twittes γράφοντας "την ώρα της παρέλασης στρέψτε το κεφάλι αριστερά, μη χαιρετάτε τους επίσημους". Είναι μια στάση, μια απόφαση αυτή. Αν είναι καλή ή κακή δεν θα τη μετρήσουμε στη ζυγαριά της λογικής των ενηλίκων. Ομως θα καταγραφεί και θα μετρήσει γιατί θα κρατάνε την ελληνική σημαία οι άριστοι των σχολείων της χώρας και θα την κρατάνε γερά και ψηλά.
Ολα τα ευρωπαϊκά κανάλια θα σημειώσουν τη στάση μας, τις συμπεριφορές μας, την αγανάκτησή μας. Ολοι θα πάρουν το μήνυμα ότι οι Ελληνες δεν "κουρεύονται" τόσο εύκολα ούτε από την ιστορία τους, ούτε από τον πατριωτισμό τους.

Από τη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Σύνταγμα το 1999. 
Αξίζει να δει κανείς τις σημαίες άλλων κρατών μαζί με την ελληνική.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"