Το βασίλειο της κωλοτούμπας

Παραμύθι 

" Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ωραίο βασίλειο σε μια χώρα μακρυνή τριγυρισμένη από βουνά και θάλασσα. Εκεί ήτανε ένας βασιλιάς ο Κωλοτούμπας που είχε δώσει το όνομά του στη χώρα του. Ετσι γινότανε τότε με τους βασιλιάδες. Οτι θέλανε κάνανε και άμα θέλανε βάζανε αντιβασιλιά και τον αμαξά τους να υπογράφει στη θέση τους για να μην κουράζονται αυτοί.
Αυτός λοιπόν ο βασιλιάς Κωλοτούμπας ήτανε πολύ καλός και τον αγαπούσαν πολύ οι υπήκοοί του. Του άρεσαν τα γλέντια και οι χαρές και όλοι ζούσανε όλοι πολύ ευτυχισμένοι εκεί. Οταν έπλητταν έβαζαν και κανένα μεζεδάκι στα κάρβουνα και δώστου κρασάκι και χορός μέχρι που πέφτανε κάτω ξεροί και την άλλη μέρα δεν θυμόντουσαν καθόλου τι έγινε.



Μια μέρα ο βασιλιάς Κωλοτούμπας φώναξε τους υπηκόους του και τους είπε : "Επειδή είμαι πολύ καλός θα σας αφήσω να διαλέξετε εσείς ποιούς θα βάλω υπουργούς. Θα κάνουμε εκλογές και θα ψηφίσετε όποιον θέλετε". 
 Ετσι κι έγινεεεε ! Ολοι ήτανε πολύ χαρούμενοι εκτός από κάτι κακούς που λέγανε ότι επίτηδες το κάνει ο βασιλιάς και κάτι άλλο έχει στο μυαλό του αλλά αυτοί ήτανε κακοί άνθρωποι και δεν τους πήρανε στα σοβαρά. 
Ο καλός βασιλιάς Κωλοτούμπας υποσχέθηκε γλυκά και χαμογελαστά σε όλους τους υποψήφιους ακριβώς το ίδιο πράγμα. Οτι θα τους βοηθήσει να εκλεγούν αυτοί και όχι άλλοι. Κι έτσι ήταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι....Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"