.....Εγραψε η Σοφία !

Οτι η κ. Σοφία Κόλλια (Sofiascomments) έχει καταπληκτική πένα το έχω αντιληφθεί κάπου δυό χρόνια τώρα που την διαβάζω ανελλιπώς. Γραφή απολαυστική, αβίαστη, ρέουσα, με εκλεκτό χιούμορ και αναμφίβολες λογοτεχνικές δυνατότητες. Και κείνο το ιδιότυπο καρυστινό άρωμα που βγαίνει στο γραπτό της λόγο είναι αξιολάτρευτο. 
Λες, να ένας άνθρωπος που εκφράζει επάξια την ντόπια λογοτεχνική παραγωγή, κι ας μην το ξέρει ακόμα η ίδια ή από σεμνότητα να μην το δέχεται.
Αλλά όσο ο καιρός περνάει και τα γεγονότα, γενικά και τοπικά, εξελίσσονται τόσο η ευαισθησία της Σοφίας δέχεται τα απαραίτητα ερεθίσματα και καταφέρνει με μοναδικό τρόπο και ακατάλυτο πνεύμα να μετατρέψει σε "κομμάτια" μοναδικά προς μεγάλη ευχαρίστηση όσων σέβονται την καλοπροαίρετη κριτική, το καλό χιούμορ και την δυνατή γραφή που εκφράζει γνήσιο ενδιαφέρον για τον τόπο. 
Τις τελευταίες μέρες όμως ξεπέρασε πραγματικά τον εαυτό της. Ξεκίνησε με το "γκουβέρνο της Μιχαλούς" και κατέληξε με το "Ο Τσάκ Νόρις στην Κάρυστο" και μας έκανε να γελάσουμε με την ψυχή μας. Εγραψεεεεε !!! Αλλωστε, ως γνωστόν μόνο οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν χιούμορ και μέσα απ' αυτό εκφράζουν ακόμα και τον πιο σοβαρό προβληματισμό τους. 
Κατά την άποψή μου Σουρής και Αριστοφάνης συνυπάρχουν αρμονικά στην πένα της Σοφίας που έχει γίνει αχτύπητη και "ανατέμνει" την τοπική μας κοινωνία !
Νάσαι πάντα καλά Σοφία και να γράφεις !!!



Δείτε τους συνδέσμους :
1. http://sofiascomments.blogspot.com/2012/05/blog-post_18.html
2. http://sofiascomments.blogspot.com/2012/05/jack-noris.html


 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"