Καλό βόλι !!!

Εθνικές εκλογές σήμερα σε Ελλάδα και Γαλλία ! Τίποτα δεν είναι τυχαίο για τις δυο χώρες που έχουν παραδοσιακά ισχυρές σχέσεις και αλληλεπιδράσεις. Η  διαφανόμενη εκλογή του Francois Hollande, μετά μάλιστα την δήλωση του κεντρώου Bayroux (9%)  ότι θα στηρίξει τους σοσιαλιστές στον δεύτερο γύρο, και την στήριξη της ριζοσπαστικής αριστεράς και των οικολόγων, προοιωνίζει  αλλαγές στην ευρωπαϊκή οικονομική συγκυρία της ύφεσης που τόσο ταλανίζει τη χώρα μας. 
Δεν θα στηρίξει το Σύμφωνο Σταθερότητας αν εκλεγεί, έχει δηλώσει ο αρχηγός των Γάλλων Σοσιαλιστών ενώ το ντουέτο Merkosy (Μέρκελ - Σαρκοζύ) φαίνεται ότι πρόκειται να δεχθεί ισχυρό πλήγμα προς ώφελος του πληττόμενου νότου (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα). Παράλληλα οι 4 προτάσεις του Hollande, μεταξύ των οποίων η έκδοση του ευρωπαϊκού ομολόγου, έχουν ήδη γίνει δεκτές σε σημαντικό βαθμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάτι που επιτρέπει να εικάσουμε ότι θα δοθεί έμφαση επιτέλους στην ανάπτυξη. 
Παράλληλα η εμφανής στροφή των Ελλήνων ψηφοφόρων προς αντιμνημονιακές προοπτικές θα διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα σε μια ιστορική φάση που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε. Η ενίσχυση των αριστερών κομμάτων ταυτόχρονα με ένα δομούμενο εθνικό μέτωπο προφανώς θα φέρει στο προσκήνιο σοβαρές προτάσεις για την ελληνική οικονομία.
Αγνωστο αν μέσα σ' αυτή την κρίση ο ελληνικός λαός θα επιλέξει την αποχή...
Περιττό να πούμε ότι η ψήφος είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση. Ομως καμμιά αλλαγή δεν πρόκειται να προέλθει από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής μας. Ψηφίζουμε συνειδητά και σοβαρά γιατί αυτές οι εκλογές αφορούν πραγματικά το σήμερα και το αύριο όλων μας.
Η επανάσταση του καναπέ έχει τελειώσει προ πολλού. Το ζάπινγκ ποτέ δεν έδωσε λύσεις !!!  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"