Ανεκτίμητο !

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον άκουσα τους ηχητικούς θησαυρούς της συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Μαϊου 2012 στην θυελλώδη συνεδρίαση για την έγκριση λήψης δανείου 1.500.000 ευρώ. 
Ειπώθηκαν τόσο σημαντικά πράγματα, όπως π.χ. τι είπε ο καθένας ...καθαρά και ξάστερα.
Από τα χρέη των πρώην δήμων μέχρι το compact των Στύρων.
Από το δάνειο που ..θα το γράψουνε για να ισοσκελίσει ο προϋπολογισμός αλλά δεν θα το πάρουνε τελικά μόνο λέει για το compact των Νέων Στύρων. Αλλά αφού το δάνειο είναι για ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 31.12.2011 πώς θα πληρωθεί το compact που δεν έχει καν αγοραστεί ακόμα, θα σας γελάσω. 
Από..... το αόρατο σχέδιο οικονομικής υποστήριξης του Δήμου που υπάρχει μεν, συνοδεύει τον προϋπολογισμό, περιέχει πλήρη στοιχεία αλλά δεν το έχει δει κανείς διότι είναι το καλύτερο και ανησυχούν μήπως ματιαστεί, μέχρι..... το "άει π@#ήξου" προς την παρευρισκόμενη πρόεδρο των επαγγελματοβιοτεχνών.
Από τα 3 - 4 εκατομμύρια "χρέη" των Στύρων που ήταν στις αρχές τελικά στην επίσημη κατάσταση παρουσιάστηκε 1 εκατομμύριο και συνολικά του δήμου 1,5 εκατομμύριο. 
Από την πραγματικά σοβαρή και δυναμική αντιπολίτευση που αρνήθηκε να ψηφίσει στο πόδι ένα δάνειο με λευκή επιταγή στο δήμαρχο, απαίτησε όλα τα στοιχεία και τοποθετήθηκε με σαφήνεια και καθαρότητα, μέχρι το "θα μάθεις να ακούς" του Ραβιόλου στο δήμαρχο. Ραβιόλος, Ζαφείρης, Λέκας, Σαραβάνος, Ρουκλιώτης, Πολυχρονίου, Ζέμπης, Ξυπόλυτου, μίλησαν αυτοδιοικητικά χωρίς ρόπαλα ανά χείρας.
Από το συγκρατημένο ΟΧΙ του Χάρη Νταλάκα που δεν ψήφισε για λόγους προσωπικούς και επαγγελματικούς μέχρι το ΝΑΙ του αντιδημάρχου Νίκου Μανώλη που ψήφισε μεν αλλά τα "έχωσε" γερά δε και μίλησε για ανικανότητα.
Από τις εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις της Γεωργίας Τούρλα που δεν ψήφισε μέσα από δραματικές φωνές και αντεγκλήσεις με τον Δήμαρχο μέχρι τη θλίψη της Μαρίας Τσαπέπα που ψήφισε εκφράζοντας την λύπη της για την εικόνα της συνεδρίασης.
Από την χαμηλόφωνη ψήφιση του Γιώργου Παλυβού μέχρι το μονολεκτικό "ναι" του Γιάννη Νικολή και τα πειθαρχημένα ΝΑΙ των υπολοίπων που μάλλον σέβονταν ότι ήταν Κυριακή και ημέρα της μητέρας.
Από την πανηγυρική θριαμβολογία της Παγώνας Τζαβάρα για τα "συγχαρητήρια" που πήρε ο Δήμος Καρύστου, ο μόνος δήμος, λέει, που κατάφερε να πάρει έγκριση για δάνειο από την επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών όπου η ίδια εμφανίστηκε ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών (έτσι τουλάχιστον την αναφέρει το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών), μέχρι την βαρυφορτωμένη προϊσταμένη οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Καρύστου Αναστασία Αραπάκη που, όπως διαμαρτύρονταν οι σύμβουλοι, δεν τους παρείχε κανένα οικονομικό στοιχείο, ενώ η ίδια ισχυριζόταν τον απίστευτο φόρτο εργασίας της και "ξιφουλκούσε" υπέρ του προϊσταμένου της δημάρχου με συγκινητική υπηρεσιακή αφοσίωση.... την ίδια ακριβώς που επεδείκνυε πάντα υπέρ των προϊσταμένων της και στον Δήμο Στυρέων.  Αχ, ήμουνα νια και γέρασα, με τα ίδια και τα ίδια. 
Τον επιτυχή συντονισμό του δημοτικού συμβουλίου από τον πρόεδρο Δημήτρη Νόβα σε μια συνεδρίαση - σταυρόλεξο για γερούς παίκτες, δυνατούς λύτες και ανθρώπους με χιούμορ. 
Τόσο ομαλά εξελίχθηκε αυτή η συνεδρίαση που η Ρόδο Σφυρίδη εισέπραξε ένα "άει π.....ξου" μεγαλοπρεπέστατο από τον δήμαρχο επειδή απαίτησε να δώσει αμέσως τις ακριβείς οφειλές του δήμου στο κοινό. Μέσα στο γενικό ορυμαγδό απελπισμένοι δημότες σταυροκοπιόντουσαν φανερά και κρυφά, έταζαν στη Μεγαλόχαρη,  ακούγανε κάποιους να σφυράνε με τα δάχτυλα στο στόμα σαν τσοπαναραίοι, τσιμπιόντουσαν να δουν αν είναι όνειρο αυτό που ζουν και άλλα διάφορα. Οι πιο εξελιγμένοι έλεγαν πώς είναι της μοίρας τους γραφτό να το ζήσουνε κι αυτό.
Μέσα στον κακό χαμό ήρθε και το θέμα των επιταγών του Ζούρα με τον ίδιο παρόντα.  Ε ρε γλέντια ! 
Πολιτικός τσαμπουκάς κι άμα σας αρέσει μάγκες, αλλιώς σπίτια σας ναρθούνε άλλα παιδιά καλύτερα με το καπίστρι στο στόμα, που λέει ο λόγος δηλαδή. 
Πρώτα να ψηφίσουνε λέει και μετά να τοποθετηθούν. Τοπικό σύστημα μάλλον εκτός κι αν είναι καινοτομίες του Καλλικράτη. Ετσι θα γίνεται τώρα φαίνεται.....
Αααααα μοιράζανε και το κείμενό μου για τον προϋπολογισμό του 2012 του Σαββάτου 12 Μαϊου. Πολύ με ευχαρίστησαν αυτά τα παιδιά, ας είναι καλά !!!
Τρεις φορές ο προϋπολογισμός πίσω κι άντε φτου κι απ' την αρχή.
Αυτουνού του Καλλικράτη άγαλμα πρέπει να του κάνουμε. Γνωριζόμαστε σιγά - σιγά....
Και ο σχολιασμός σιγά - σιγά .....
Πρώτα όμως αύριο οφείλω κάτι σ' έναν αγαπημένο φίλο !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"