Αποκριάτικο !!!

Μερικοί πόντοι λιγώτεροι και ...νάτη η υστερία

Οι Απόκριες (Απόκρεω επί το ελληνικότερον) είναι μια περίοδος γενικής χαράς, διασκέδασης και γλεντιού που συνδέονται με τις διονυσιακές τελετές της αρχαιότητας έχοντας πάρει αρκετά στοιχεία από αυτές. Ενα απ' αυτά τα διονυσιακά στοιχεία λοιπόν των Απόκρεω είναι και τα σατυρικά τραγούδια, οι βωμολοχίες και κυρίως όσα φαιδρά συνδέονται με το αρχέγονο πάθος, τη σεξουαλική δραστηριότητα του ανθρώπου. 
Μια που τέτοιες μέρες, και δη την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, επιτρέπονται και οι "σόκιν" αναφορές γενικά, ταιριάζει και το άρθρο που ανακάλυψα και το μεταφέρω εδώ σαν ..αποκριάτικο !
Σύμφωνα με τη μελέτη του Phil Letherby διδάκτορος της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, οι άντρες που δεν είναι ιδιαίτερα προικισμένοι από το φύση εμφανίζουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό "υστερία που εκδηλώνεται με φωνές, εμμονές, ανθρωποφοβία, επιθετικές τάσεις, έντονη ανάγκη συνεχούς αυτοπροβολής και επιβεβαίωσης, ψευδολογία.", σαν αποτέλεσμα συνεχών αποτυχιών στον πιο βασικό ρόλο της ζωής τους. 
Τι να πει κανείς; Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου !
Πάντως επειδή η αλήθεια βρίσκεται πάντα στη μέση, όσο νάναι ένα δίκιο θα το έχει και o κ. Letherby !!!


Στον αντίποδα βέβαια του υστερικού μικρο......ου βρίσκεται το καταπληκτικό έθιμο του Μακαρούνα που γιορτάζεται τώρα τις απόκριες στην Κάρυστο !!!
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"