Σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου ζώντας τον παλμό της αγοράς που υφίσταται συνεχή επιβάρυνση βλέπει πολύ καθαρά το πόσο η οικονομική κρίση έχει πλήξει τους συνανθρώπους μας. Πήρε λοιπόν μια σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τους πάσχοντες οικονομικά και αδύναμους συμπατριώτες μας που στερούνται κυριολεκτικά τα προς το ζην.
Οργανώνει σε συνεργασία με το Γηροκομείο Καρύστου, το ίδρυμα περίθαλψης των γερόντων της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου, γεύματα για τους ανθρώπους που τα δικαιούνται. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το κόστος είναι μεγάλο και γι' αυτό η προσπάθεια αυτή αξίζει να στηριχτεί και να συνεχιστεί.
Ολα αυτά γίνονται χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς "δελτία τύπου" του στυλ "δείτε μας τι καλοί που είμαστε", χωρίς δημοσιοσχετίστικα κόλπα και πληρωμένες διαφημίσεις της καλωσύνης. Σεμνά και ήσυχα. Το μάθαμε όλοι από το blog της κ. Σοφίας Κόλλια που χαιρέτησε κι αυτή την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου.
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου κ. Μαρία Γάσπαρη και ο υπεύθυνος του Γηροκομείου και πρώην Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βαγγέλης Ορφανός έχουν επιδοθεί στο έργο της σίτισης των οικονομικά αδύνατων συνανθρώπων μας με προσωπική φροντίδα και πολλή αγάπη. Οι άνθρωποι που τους περισσεύει η αγάπη ξέρουν να την μοιράζονται. 
Αυτά τα "συσσίτια αγάπης" για κάποιους είναι ο μοναδικός τρόπος επιβίωσης. Σε μια πολιτισμένη κοινωνία κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να υποφέρει από πείνα. Αυτό προσβάλλει όλους μας.
Η αλληλεγγύη δεν είναι απλώς η μεγαλύτερη χριστιανική αρετή είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη ότι είμαστε άνθρωποι. 
Προσωπικά καθόλου δεν με ενδιαφέρουν τι λένε οι πολιτικές επιστήμες για τη φιλανθρωπία, ούτε οι κομματικές γραμμές, ούτε τα διάφορα κέντρα εξουσίας που μας λένε πρώτα να αλλάξει η κοινωνία για να πάψουν να υπάρχουν άποροι και δυστυχισμένοι. Μέχρι τότε, ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες για να καλύπτουν τα μεγάλα κενά της ωραίας μας κοινωνίας.
"Ως χαρίεν έστ' άνθρωπος όταν άνθρωπος ή" λέει ο Μένανδρος τον 4ο π.Χ. αιώνα στην Αθήνα. Πόσο χαριτωμένο πράγμα είναι ο άνθρωπος όταν είναι άνθρωπος, ισχύει παντού και για πάντα.
Συγχαρητήρια στον Εμπορικό Σύλλογο Καρύστου και την Πρόεδρο κ. Μαρία Γάσπαρη και εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια στις πρωτοβουλίες συμπαράστασης προς τον συνάνθρωπο !!!
  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"