Μια μεγάλη διεκδίκηση του Γενικού Λυκείου Καρύστου



Με μεγάλη χαρά διάβασα στη σελίδα της Περιβαλλοντικής Ομάδας του ΓΕΛ Καρύστου ότι το σχολείο συμμετέχει ενεργά και διεκδικεί το Βραβείο του Αειφόρου Σχολείου, που δίδεται σε έναν σημαντικό διαγωνισμό μεταξύ σχολείων για την αειφόρο ανάπτυξη.
Η πρωτοβουλία και η συμμετοχή των παιδιών μας σε τέτοιους διασχολικούς διαγωνισμούς είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για την ευαισθητοποίηση των παιδιών όσο και για την τελική ευθύνη της τοπιής κοινωνίας να προσανατολιστεί προς την αειφορία. 
Το κείμενο των παιδιών έχει ως εξής !:

" Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρύστου, για ακόμη μία φορά, δραστηριοποιούνται δυναμικά, διεκδικώντας το Βραβείο του Αειφόρου Σχολείου.
Πρόκειται για ένα διαγωνισμό μεταξύ σχολείων για το γενικότερο «πρασίνισμα» του σχολείου ή, καλύτερα, για τον προσανατολισμό όλης της σχολικής κοινότητας προς την αειφορία. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από Υπουργεία και Πανεπιστήμια. Το σχολείο μας θα συναγωνιστεί με άλλα σχολεία, σε πανελλαδικό επίπεδο, σε ό, τι αφορά παιδαγωγικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς δείκτες. Στόχος μας δεν είναι μόνο το έπαθλο, αλλά, κυρίως, ένα ταξίδι πλούσιο σε εμπειρίες και γνώση.
Θέτουμε νέους όρους, αλλάζουμε την καθημερινότητά μας και διεκδικούμε το μέλλον μας!
Σύντομα θα μπορείτε να μας βρίσκετε στο νέο μας ιστολόγιο, μέσω του οποίου θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες μας.
Βασιζόμαστε στην υποστήριξη όλων σας σε αυτή την ελπιδοφόρα μας προσπάθεια!

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της ομάδας του Αειφόρου Σχολείου
ΓΕΛ Καρύστου"

Ενα μεγάλο ΕΥΓΕ στα παιδιά και τους καθηγητές τους για την δυναμική τους παρουσία στην υπόθεση προστασίας του περιβάλλοντος και εύχομαι από βάθους καρδιάς να πάρουν αυτό το βραβείο που είναι τόσο σημαντικό για την επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που κάνουν μέσα σε μια κοινωνία που τώρα μόλις αρχίζει να συνειδητοποιεί την ύψιστη ανάγκη νέων προσανατολισμών προς την αειφόρο ανάπτυξη. 
Σ' αυτά τα παιδιά οφείλουμε άμεσες απαντήσεις για τα πρόσφατα ερωτήματά τους σχετικά με την διαχείρηση των αποριμμάτων, μην το ξεχνάμε. 
Προσωπικά γνωρίζοντας το μεράκι και την αγάπη των παιδιών στο αντικείμενό τους αλλά και το πάθος των καθηγητών τους να τα ωθήσουν παιδαγωγικά σε τέτοιους σωστούς προσανατολισμούς είναι βέβαιη για την επιτυχία τους !!!

Σοφία Μούτσου
τ. Δήμαρχος Στυρέων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"