Βραδιά μουσικής πανδαισίας στην Κάρυστο και κοσμικές εμφανίσεις


Το Σάββατο 18 Αυγούστου παρουσιάστηκαν στην Κάρυστο από τα Μουσικά Σύνολα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ. Χαλκίδας υπό τη διεύθυνση του γνωστού Μαέστρου κ. Πέτρου Πρόκου οι "Μουσικές Περιπλανήσεις στο αυγουστιάτικο φεγγάρι". 
Μουσική πανδαισία, όπως ήταν αναμενόμενο αφού τα Μουσικά Σύνολα και ο κ. Πέτρος Πρόκος παρουσιάζουν πάντα υψηλή ακουστική και αισθητική απόλαυση στους πολυπληθείς φίλους τους. 
Αλλά και η Μουσική Σχολή της κ. Σέβης Στελιάτου έδωσε πολύ ωραία δείγματα της δουλειάς της. 
Αν και είχα προσκληθεί από καιρό δεν παραβρέθηκα παρότι το ήθελα πολύ. Λυπάμαι που δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσω αυτή την θαυμάσια μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία των ΟΣΠΑΕ-ΑΙΓΑΙΑ, Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Εύβοιας "Ορφέας", Πολιτιστικό Επικοινωνιακό Εξωραϊστικό Κέντρο "Δεσκούρης", Μουσική Σχολή "Σέβη Στελιάτου" και Δήμος Καρύστου και με συμμετοχή χορευτριών από την Σχολή Σοφίας Ντενούλη. 
Αλλά, επειδή όσο γερνάει ο άνθρωπος τόσο "ότι θυμάται χαίρεται" έτσι κι εγώ την ίδια βραδιά γιόρτασα τα γενέθλιά μου στον Αλμυροπόταμο με συγγενείς και φίλους, τούρτα, κεράκια (52 τον αριθμό σαν μανουάλι ήτανε), happy birthday, μπύρες και άλλα πολλά χαρωπά κι έτσι έχασα δυστυχώς την ευκαιρία να απολαύσω τα Μουσικά Σύνολα που πολύ αγαπώ.
Ο αγαπημένος μου φίλος Δημήτρης Παπαμιχαήλ που μεγάλη διαδρομή και προσφορά έχει στον Πολιτισμό της Εύβοιας έκανε πάλι το θαύμα του αφού κατάφερε να συνταιριάξει όλους αυτούς τους φορείς και να προσφέρει μια ακόμα ποιοτική εκδήλωση στην περιοχή μας.
Να μην ξεχνάμε ότι ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν επί 4ετία 2007 - 2010 η ψυχή και ο συντονιστής του πραγματικά δύσκολου εγχειρήματος του τριήμερου Πανευβοϊκού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώναμε στα Nέα Στύρα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας με μεγάλη επιτυχία και παρουσία 35 - 40 χορευτικές ομάδες από όλη την Εύβοια και τώρα πλέον διοργανώνεται με επιτυχία από τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου.
Δεν παρέλειψαν βέβαια οι καλοί μου φίλοι να μου στείλουν αρκετές φωτογραφίες, άκουσα και το ηχητικό οπότε πήρα μια καλή γεύση και φυσικά οι συζητήσεις έδωσαν και πήραν καθώς και οι κοινωνικοί σχολιασμοί.
Οσοι είναι μέσα στα πολιτιστικά δρώμενα της Εύβοιας πολύ το χάρηκαν, όπως και το κοινό που πήγε από επιλογή. 
Είδα και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κάρυστο αλλά δεν κατάλαβα γιατί ήταν τόσο σοβαροί και σκεπτικοί στις φωτογραφίες. Πιστεύω ότι θα τους άρεσε η εκδήλωση αλλά μάλλον ο αέρας που φυσούσε θα τους είχε χαλάσει το κέφι.
Πάντως εγώ πολύ το χάρηκα κι εύχομαι πάντα τέτοια.
Δεν νομίζω βέβαια ότι διαφημίστηκε το γεγονός όσο έπρεπε και θεωρώ παράλειψη του Δήμου Καρύστου το ότι δεν έβγαλε ένα δελτίο τύπου για να εξάρει την θαυμάσια αυτή εκδήλωση την επομένη μέρα. 
Οσο καλλιεργούμε τον πολιτισμό τόσο ανεβάζουμε το επίπεδο. Αριστος ο καβοντορίτικος γιατί είναι οι ρίζες μας και τις τιμάμε αλλά όχι μόνο πανηγύρια το καλοκαίρι στα χωριά μας. Χρειάζονται πολλές και ποιοτικές εκδηλώσεις. 
Αλλωστε όσο βαθαίνει η κρίση τόσο έχουμε ανάγκη τον πολιτισμό !!!


Ας δούμε και φωτογραφικό υλικό με σχολιασμό παλιάς κοσμικής στήλης !!!!
Ο μαέστρος κ. Πέτρος Πρόκος και τα Μουσικά Σύνολα

Η ψυχή της βραδιάς Δημήτρης Παπαμιχαήλ με συνολάκι λευκό - μαύρο - baby pink.
O Δήμαρχος Καρύστου ομιλών με πουκάμισο στο χρώμα της λεβάντας. 
Κώστας Δρόσος, αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Οικονόμου,
αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εργων Νίκος Μανώλης με χέρια σταυρωμένα,
αντιδήμαρχος Μαρία Κιούκη με έξωμο black 'n white ανσάμπλ και βραχιόλι Νεφερτίτης
και Λευτέρης Ραβιόλος.
Αποψη του κοινού
Η κ. Μαρία Μανώλη σύζυγος του δημάρχου
και η κ. Σίσυ Λαϊου .
Κοντινό πλάνο των δύο αντιδημάρχων Νίκου Μανώλη και Μαρίας Κιούκη
και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λευτέρη Ραβιόλου
                     
Στη δεύτερη σειρά μέσα στο κοινό και η αντιδήμαρχος Στύρων Παγώνα Τζαβάρα μετά συζύγου
ντυμένη στα μαύρα με touch λευκού foulard και..... (αν δεν με γελούν τα μάτια μου)
δίπλα της η κ. Ιουλία Χατζοπούλου υπάλληλος του Δήμου.



Και για να ρίξω και το καρφί μου .... 
έτσι για να μάθουν τι εστί βερύκοκο μερικοί μερικοί που κατηγορούν 
τις δικές μας ποιοτικές εκδηλώσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια !








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"