"Τα είχαμε χύμα μας ήρθαν και τσουβαλάτα "

Για την παραίτηση του Γιάννη Νικολή από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου δεν έχω σχολιάσει τίποτα. Είπα να το κάνω αφού περάσουν λίγες μέρες και κατασταλάξει το πράγμα. 
Διάβασα όμως το σχόλιο της Προέδρου της Τοπικής Ενότητας Νέων Στύρων Μαρίας Φωτεινού στην Καρυστία Πρες με αφορμή την παραίτηση Νικολή από το Δημοτικό Συμβούλιο με κύριο θέμα "για ποια ηθική και αξιοπρέπεια μιλάει ο κ. Νικολής;" και μπήκα στον πειρασμό να ...αντισχολιάσω, όχι μόνο γιατί ο Γιάννης Νικολής διετέλεσε μέλος της παράταξής μου και Αντιδήμαρχος Στυρέων αλλά και γιατί δεν εννοώ πώς μερικοί άνθρωποι δικαιούνται να μιλάνε και άλλοι όχι.
Γιατί να μην το κάνω;
Οταν δεν μιλάς κανείς δεν μαθαίνει τίποτα και στο τέλος σε περνάνε και για μ.....άκα !!!

Η Μαρία Φωτεινού λοιπόν παρότι δεν ήταν Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Στύρων αλλά απλό μέλος αντιμετωπίστηκε από την Δημοτική Αρχή Στυρέων και εμένα προσωπικά για 4 ολόκληρα χρόνια 2007-2010 ως Τοπική Σύμβουλος με πλήρεις αρμοδιότητες και της ζητούσα πάντα προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου που συμπεριλαμβάνονταν όλες χωρίς περικοπές κάθε χρόνο.  
Η Μαρία Φωτεινού ορίστηκε με δική μου εισήγηση για 4 χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Στυρέων (Δ.Ε.Υ.Α.Σ) και συμμετείχε ομόφωνα σε όλες τις αποφάσεις. Συνεργάστηκε αρμονικά και με τον Γιάννη Νικολή που ήταν επίσης μέλος Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ.
Η Μαρία Φωτεινού ορίστηκε με δική μου εισήγηση για 4 χρόνια μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Στυρέων και δεν θυμάμαι αν ποτέ βοήθησε σε κάτι τον υπεύθυνο πολιτιστικών θεμάτων κ. Στράτη Μεντάκη στο Πανευβοϊκό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώναμε κάθε χρόνο στα Νέα Στύρα ή σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση γινόταν στην περιοχή της.
Η πόρτα του γραφείου μου ήταν πάντα διάπλατα ανοιχτή για την Μαρία Φωτεινού και οποιαδήποτε εισήγηση έκανε για το δημοτικό διαμέρισμα Νέων Στύρων γινόταν ΑΜΕΣΩΣ αποδεκτή. 
Η Μαρία Φωτεινού υποστηρίχθηκε από όλους μας να εκλεγεί στο Συμβούλιο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Στύρων του οποίου είμαστε όλοι μέλη και με δική της υπογραφή ως Γενικής Γραμματέως και του Θανάση Ελευθερίου ως Προέδρου μου απονεμήθηκαν "Θερμές Ευχαριστίες"  για την προσφορά μου στο Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Στύρων.
Την τίμησα και την σεβάστηκα για όσα η ίδια μπορούσε και ήθελε να προσφέρει σ' αυτό τον τόπο.
Σήμερα η Μαρία Φωτεινού προφανώς όλα τα προηγούμενα χρόνια θέλει να τα λησμονεί. 

Ας μη λησμονήσει όμως κυρίως να ζητήσει ευθύνες από αυτούς που έχασαν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Νέων Στύρων στο Συμβούλιο Επικρατείας και δεν εκπροσώπησαν τον Δήμο Καρύστου στις 16 Φεβρουαρίου 2011. 

Η δική της ευθύνη και αρμοδιότητα είναι να προασπίζει τα συμφέροντα των Νέων Στύρων όπου έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας.

Από το Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Στύρων
με υπογραφή Μαρίας Φωτεινού (κάτω δεξιά) !!! 

Δικαίωμα της Μαρίας Φωτεινού να χειρίζεται τη μνήμη της όπως θέλει. Αλλά και δικαίωμα όλων των άλλων να μην ακυρώνουν τη δική τους μνήμη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"