Ποιοί οδηγούν τα κρατικά οχήματα;

Βγαίνοντας από το σπίτι μου στην πλατεία Αλμυροποτάμου χτες βράδυ στις 9.30 βλέπω την υδροφόρα του πρώην δήμου Στυρέων και νυν δήμου Καρύστου στον πυροσβεστικό κρουνό να γεμίζει νερό. Πλήρωμα, οδηγός - συνοδηγός ήταν δύο άτομα που δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου Καρύστου, ούτε αιρετοί. Τον ένα τον γνώριζα και μου είναι και ιδιαιτέρως συμπαθής, τον άλλο δεν τον γνώριζα.
Τους χαιρέτησα και με χαιρέτησαν οι άνθρωποι φυσικά και τους ρώτησα πού πάνε το νερό. Κατάλαβα ότι ένοιωσαν πολύ άβολα που βγήκα μπροστά τους, αλλά πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε, δεν πετροβολιόμαστε κιόλας. 
Στο Ράφτανι, μου είπανε χαριτολογώντας, όπως λέμε εμείς εδώ τους Ραπταίους και ανταλλάξαμε ακόμα μερικές κοινότυπες φράσεις για το πρόβλημα νερού. 
ΟΚ το ξέρουμε, οι Ραπταίοι κάθε καλοκαίρι αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειψυδρίας και εγώ πρώτη είχα εφαρμόσει το σύστημα μεταφοράς νερού στη δεξαμενής τους, μόλις αποκτήσαμε την καινούργια υπερσύγχρονη πυροσβεστική 10τονη υδροφόρα δωρεά της Εθνικής Τράπεζας προς τον πυρόπληκτο δήμο Στυρέων.  
ΟΚ καταλαβαίνω ότι δεν βρίσκει κανέναν οδηγό ο δήμαρχος να βάλει τέτοια ώρα, μπορεί να λείπει και προσωπικό. 
ΟΚ όταν το χωριό δεν έχει νερό πρέπει να μεταφερθεί για να γεμίσει η δεξαμενή αλλά αυτό γίνεται καθημερινά το καλοκαίρι και δεν είναι κάτι έκτακτο. Αλλωστε το ίδιο γίνεται για το Δήλισο, τη Λιμιώνα και όπου αλλού χρειαστεί. 
Εκείνο όμως που δεν επιτρέπεται σε καμμιά περίπτωση και είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και καταγγελόμενο είναι τα κρατικά οχήματα του Δήμου Καρύστου να οδηγούνται από άτομα που δεν ανήκουν στο προσωπικό του δήμου και δεν είναι οδηγοί ή δεν έχουν ειδική κατ' εξαίρεση έγγραφη άδεια από την Περιφέρεια.
Κι εμείς αντιμετωπίζαμε πρόβλημα προσωπικού και είχαν εκδοθεί ειδικές άδειες από την Περιφέρεια για κατ΄εξαίρεση οδήγηση από υπαλλήλους με άλλη ειδικότητα, ποτέ όμως δεν τα οδήγησαν άσχετα άτομα ή εποχιακοί διμηνίτες εργάτες.
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω απολύτως τίποτα με τους ανθρώπους που παίρνουν μια εντολή να οδηγήσουν ένα κρατικό όχημα και να κάνουν μια δουλειά του δήμου. Συμπολίτες μας είναι και τους σέβομαι απόλυτα. Αλλά πρέπει και οι ίδιοι να γνωρίζουν τις ευθύνες τους αν, ό μη γένοιτο, προκύψει κάποιο πρόβλημα.
Η πρώτη ευθύνη βεβαίως είναι όσων δίνουν εντολή σ' αυτά τα άτομα να οδηγούν κρατικό όχημα χωρίς να είναι υπάλληλοι του δήμου και χωρίς άδεια.
Επειδή από πέρσι μέχρι σήμερα έχω δει προσωπικά αλλά και πολύς άλλος κόσμος, να οδηγούν τα οχήματα τελείως άσχετοι άνθρωποι - και μάλιστα κάποιος νεαρός που κι εγώ έπαιρνα ως εποχιακό εργάτη και δεν έχει ούτε καν δίπλωμα, δεν συμβουλεύω κανέναν, απλά προειδοποιώ ότι αν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση θα καταγγελθεί αρμοδίως.
Αυτό που γίνεται με τα κρατικά οχήματα δεν έχει προηγούμενο. Οποιος προλαβαίνει, βουτάει ένα και τρέχει, φτάνει, όπως είπε ο Λευτέρης Ραβιόλος στο δημοτικό συμβούλιο, να έχει ψηφίσει Μανώλη στις εκλογές. Στο δήμο Στυρέων βρήκανε πολλά και καινούργια, βλέπεις !!!
Υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες μέχρι και φωτογραφίες πυροσβεστικού ημιφορτηγού χωρίς την πυροσβεστική υπερκατασκευή του, μέσα στην αντιπυρική περίοδο, και φορτωμένου με άσχετο προς το δήμο τεράστιο κιβώτιο να μεταφέρεται σε σπίτι στην Κεφάλα Νέων Στύρων.
Αφήνουμε κατά μέρος (προς το παρόν) το θέμα της υπερκατανάλωσης καυσίμων που κανένας έλεγχος δεν υπάρχει. 

Το απόγευμα της Τρίτης 7 Αυγούστου 2012 το κρατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας πρώην Δήμου Στυρέων Τοyota 4X4 ημιφορτηγό μπλε χωρίς την πυροσβεστική υπερκατασκευή του, φορτωμένο με ένα  τεράστιο όρθιο κουτί που αργότερα μεταφέρθηκε σε σπίτι στην Κεφάλα. Οι λεπτομέρειες είναι γνωστές !!!

Τα αυτοκίνητα, οχήματα και μηχανήματα εργασίας που έδωσε ο δήμος Στυρέων στον δήμο Καρύστου είναι πολλά, καινούργια, υπερσύγχρονα και κανένας δήμος δεν είχε αυτόν τον στόλο οχημάτων που αποτελεί πολύτιμη δημοτική περιουσία που δεν αντικαθίσταται εύκολα πλέον.
Δυστυχώς τα βλέπουμε όλοι να "ρημαδιάζουν" στην κυριολεξία (αποριμματοφόρα, τσάπες, ημιφορτηγά, κλούβα κλπ), να οδηγούνται απρόσεκτα και επικίνδυνα όπως πρόσφατα αποριμματοφόρο που ακινητοποιήθηκε πλέον, να τρακάρουν και να μην συντηρούνται όπως πρέπει και πολλοί δημότες μου το ανέφεραν με πραγματική λύπη.  
ΑΝ :
1.δεν υπάρχει συντονισμός και έχουν χάσει τ' αυγά και τα καλάθια μέσα στη φούρια της δουλειάς,
2.επειδή τα βρήκαν έτοιμα από αλλουνού τους κόπους και λένε "δε βαριέσαι", 
3.δεν έχουν συναίσθηση ότι αν γίνει ένα ατύχημα από άσχετο άτομο στο τιμόνι κρατικού οχήματος, θα κλείσουν σπίτια, 
ΤΟΤΕ :
Να μη διαμαρτυρηθούν και να μην τους κακοφανεί η καταγγελία.   

Οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι να πάρουν τα μέτρα τους.
Ο αντιδήμαρχος έργων και καθαριότητας Νίκος Μανώλης να βάλει τώρα μια τάξη στο χάος που έχει γίνει με τα αυτοκίνητα....
H αντιπολίτευση επίσης οφείλει να πάρει θέση. 
Η δημοτική περιουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"