Οχι στις παρεμβάσεις των ασύδοτων αγορών !

Οι δρομολογούμενες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν κάτω από τις πιέσεις των ασύδοτων διεθνών αγορών σε βάρος της χώρας μας. Οι καθαρές λύσεις δίνονται μόνο από τους λαούς που είναι υπεύθυνοι για τη μοίρα τους. Πολιτική χωρίς τις κοινωνίες δεν μπορεί να υπάρξει και ο κ. Ολι Ρεν και οι λοιποί δεν θα μας επιβάλλουν την δική τους άποψη γι΄αυτό που πρέπει να κάνουμε στη χώρα μας. Αυτό προσβάλλει συνολικά την πολιτική μας και την υπόστασή μας.
Δεν θα λέει σε μας ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Sarcozy "καλή η δημοκρατία αλλά χρειάζεται και ο αυταρχισμός". Ο βοναπαρτισμός δεν μπορεί να έχει ισχύ σε δημοκρατικές χώρες. Οι ευρωπαίοι ας κοιτάξουν καλύτερα τα δικά τους οικονομικά χάλια !
Δεν είμαι υπέρ του πισωγυρίσματος στη δραχμή και άλλα σενάρια που δεν έχουν εφαρμογή στη σημερινή πραγματικότητα. Η θέση της Ελλάδας είναι δεδομένη αλλά είναι εξοργιστικό το πώς θέλουν οι διεθνείς αγορές να μας καθυποτάξουν. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο για να μάθουν "στου κασίδη το κεφάλι" οι άλλοι πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τις δικές τους κρίσεις. Νομικός τρόπος αποπομπής μας από την Ε.Ε. και το ευρώ δεν υπάρχει. Αρα οι θρυλούμενοι φόβοι υπακούουν σε ωμούς εκβιασμούς.
Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και η μόνη ορθή συνταγματική λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διεργασίες που επιβάλλουν οι σημερινές κρίσιμες συνθήκες. 
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να παραιτηθεί και οφείλει να το πράξει προκειμένου να διευκολύνει τις εξελίξεις και γιατί πλέον δεν πείθει κανέναν. Κατά την αποψή μου τα προσχηματικά "θα μείνει η χώρα ακυβέρνητη" δεν μπορούν να σταθούν διότι το σύνταγμα προβλέπει και δεν ισχύουν ειδικά αυτή την ώρα που διερευνάται διάδοχο σχήμα για να διαχειριστεί τα πλέον σοβαρά κρατικά θέματα μέχρι τις εκλογές. Δεν χάθηκαν οι έμπειροι πολιτικοί, ούτε οι προσωπικότητες πρώτης γραμμής από την Ελλάδα.  
Σήμερα όλοι οι ξένοι δημοσιογράφοι του ελληνικού ρεπορτάζ βρίσκονται για πρώτη φορά στην ιστορία μέσα στη Βουλή και τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στην Ελλάδα. Διδάσκουμε πολιτική ακόμα και μέσα από τα λάθη μας και δρομολογούμε τις εξελίξεις όπως ταιριάζουν στην ψυχή του Ελληνα και στην διεθνή πολιτική οντότητα της Ελλάδας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ντοπιολαλιά της Κύμης και της Καρύστου

O Θούριος του Ρήγα Φεραίου

"Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή"